Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Torsdagsbönen

Ayatullah Mohammad Taqi Behjat rekommenderar sina nära och kära och elever att på torsdagar be följande bön (salat) och be Allah swt det man önskar. Jag skriver det på svenska, och persiska. Om någon önskar det på ”arabiska” kan gärna säga till så fixar jag det.

Bönen består av 4 rakah. (Två rakat i taget i varje bön).Första rakah efter surat Al-Fatihah reciterar ni 11 gånger surat Al-Ikhlas
Andra rakah efter surat Al-Fatihah reciterar ni 21 gånger surat Al-IkhlasSedan avslutar ni bönen som vanligt med att ha reciterat Tashahhud och läs upp Taslim (Hälsning).
Sedan börjar ni med 2 rakah. Till dvs rakah. 3 och 4.Tredje rakah efter surat Al-Fatihah reciterar ni 31 gånger surat Al-Ikhlas


Fjärde rakah efter surat Al-Fatihah reciterar ni 41 gånger surat Al-IkhlasEfter Tashahhud och Taslim reciterar ni 51 gånger surat Al-Ikhlas och 51 gånger salawat Allaahumma salli alaa Muhammadin wa Aali Muhammad. Sedan gör ni sujud och säger 100 gånger Ya Allah.När ni är klara önska det ni vill från Allah swt.Bönen tar inte så lång tid som man tror. Men själv har jag verkligen en bra upplevelse av det.Inkludera oss i era böner

آیت‌الله بهجت قدس‌سره اطرافیان و شاگردان خود را بسیار به خواندن نماز حاجت روز پنجشنبه توصیه می‌کردندشیوه خواندن نماز از کتاب جمال‌الاسبوع سیدبن‌طاووس:چهار رکعت (دو نماز دورکعتی)در رکعت اول بعد از حمد **۱۱ بار **سورۀ توحیددر رکعت دوم بعد از حمد **۲۱ بار **سورۀ توحیددر رکعت سوم بعد از حمد** ۳۱ بار** سورۀ توحیددر رکعت چهارم بعد از حمد ۴۱ بار سورۀ توحیدبعد از سلام نماز دوم** ۵۱ بار** سورۀ توحید۵۱ بار «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد» را بخواندو سپس به سجده برود و** ۱۰۰ بار** «یاالله» بگوید و هرچه می‌خواهد از خدا درخواست کند.https://bahjat.ir/fa/content/10659

Av Ayat Salemi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *