Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den bästa investeringen

Den bästa investeringen

Under en kall vinterdag kom en gammal man, vars utseende avslöjade en stor kamp mot livets hårda utmaningar, för att köpa 6 varma täcken till sin familj.

Han bad affärsmannen om de billigaste täcken då han endast hade 25 dinarer. Då pekade affärsmannen mot stora fina täcken och sa ”dessa fina täcken kostar 5 dinarer per styck och vi har ett erbjudande, köper du 5 så får du 1 gratis”. Den gamla mannen blev jätteglad för erbjudandet, köpte dem och lämnade affären med ett stort leende.

När mannen väl lämnade affären tittade affärsmannens vän, som iakttog hela händelsen, chockat på sin vän och undrade varför han, som är en jätte nära vän, fick köpa dessa täcken för 60 dinarer medan denna främling fick dem för endast 5 dinarer per styck.

Då svarade affärsmannen:
”Gud är mitt vittne, dessa täcken har jag köpt in för 60 dinarer per styck och jag sålde dem till dig utan någon vinst. Men det som du såg är min investering hos Gud och som jag hoppas mottages. Jag var rädd att mannen skulle besväras ifall jag erbjöd honom att ta dem gratis. Jag önskar att dessa täcken kan värma dem från vinterns kalla nätter och skydda mig från Jahanams varma glöd”.

När du ger, ge för Guds skull och låt inte din vänstra hand få veta vad din högra hand har gett för välgörenhet. Detta är den bästa investeringen.

/Sara Razzaq Tchekhim

En kommentar

  1. UmmAisha 13 januari 2020

    Salam aleikoum.
    MashaAllah vilken fin text.
    Ma Gud bevara er och skydda er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *