Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gud Ser dig överallt

En lärare hade många goda studenter i sin klass, men en student hade han extra mycket respekt för. Några av studenterna frågade honom varför denna student hade en särskild plats i lärarens ögon. Läraren svarade att han dagen efter, kommer ge de ett svar.

Dagen efter så gav läraren alla sina studenter levande kycklingar. Han uppmanade de att ta kycklingen till en plats där ingen kunde se de, och slakta sina respektive kycklingar. Efter en stund, kom alla studenter tillbaka och hade då utfört sin uppgift förutom favoritstudenten, som kom tillbaka med kycklingen levande.

Läraren frågade sin favoritstudent, hur det kom sig att han inte slaktade kycklingen. Svaret var: ”Du bad mig att ta kycklingen till en plats, där ingen kunde se mig, och slakta den. Jag försökte hitta en plats, där Allah den allsmäktige inte kunde se mig, men det fanns ingen sådan plats och jag kunde inte gömma mig för Hans blick, så jag kunde inte fullfölja dina instruktioner.

När läraren hörde detta, vände han sig till sina elever och sa, det här är anledningen till varför jag har så stor respekt för denna student. Han besitter en otrolig kännedom om Guds existens. Det är därför han inte begår några synder.

Den sjätte Imamen Jafar al Sadiq (a.s) sade till en av sina vänner, Ishaq bin Ammar:

”Frukta Gud, som om du kunde se honom, för Han ser dig. Och ifall du tror att Han inte kan se dig, då blir du en icketroende. Och ifall du tror på att Han kan se dig och du ändå begår synder i Hans närvaro, då anser du att Han är den lägsta av de som kan se dig.”

https://www.al-islam.org/islamic-stories/god-sees-you-everywhere
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.