Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Varför säger man han till Allah och inte hon?

Varför säger man i Islam, han och inte hon till Allah? Är Allah man? Är det inte att begränsa Allah?

Eftersom Allah är utanför tid och rum och inte kan begränsas, så är Allah inte heller man eller kvinna; Allah är över sådana saker, men då vi som människor ska lättare förstå Allah och då Gud vill tala till oss på vårt språk, så har Koranen uppenbarats på arabiska. Arabiska har en viss grammatik, såsom du följer svenska grammatiken när du talar och skriver, så måste du följa de regler som gäller den arabiska grammatiken och i arabiskans grammatik så används feminina pronomen enbart för feminina namn, om de verkligen finns eller ej spelar ingen roll.

Till exempel, Fatimah är kvinnligt, och vi vet det så då använder vi hon, men i arabiskan har du till exempel att slåss, och då är det Al Qital. Al Qital får manligt kön, på samma sätt kan vi titta på änglarna, i arabiskan får de manligt pronomen, ändå är änglarna utan kön.
För saker som som till exempel bord osv, så väljer man i arabiskan att ge de ett manligt pronomen. Så på arabiskan blir det grammatiskt att man säger Han till Allah, även då Allah står över sådana saker som kön, då Han är skaparen av allt och inte är han eller hon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *