Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det förhastade mötet och namnen på Imam Mehdis kompanjoner

Det förhastade mötet och namnen på Imam Mahdis kompanjoner.

Allaah har välsignat oss med ögon som vi kan se med, men har vi den synen som kan se vår tids Imam(AJ), som är bland oss varje dag?

Ayatullah Seyyed Mahdi Shams ad-deen återberättar i sin bok en berättelse från boken (Bargi Az Daftare Afta), som visar oss faktumet av Imamens(AJ) existens som försummas av oss.

Det fanns en religiös doktor som trodde på Imamen(AJ) och var bland de som är Ahlul-Wilaya, de som gett bay’aa till Ahlulbayt. (Förhoppningsvis är vi också bland de). Hur som helst, denna läkare var väldigt intresserad av Imamen(AJ) och ville ivrigt veta namnen på hans 313 kompanjoner. En dag satt doktorn i mottagningsrummet som han hade hemma hos sig, ensam. En man kom in och hälsade, sedan direkt efter sa mannen:

– ”Bäste Dr., Imam Mahdis(AJ) 313 kompanjoner är…” och den mannen gick igenom de 313 namnen väldigt fort. Doktorn var i chocktillstånd och det enda namnet han kunde komma ihåg var ”Behram”.

Inom bara några minuter nämnde den här mannen dessa namn, han ställde sedan sig upp och tog farväl och tog vägen ut. Doktorn berättar att så snabbt den mannen gick började han fundera på vem det kan vara. Var han ens vaken? eller sov han? Han gick till sin fru som satt i rummet bredvid och frågade henne om hon såg att han hade fått besök, och då sa hon att en person hade besökt honom snabbt och sedan gått.

Det var då, han insåg att han inte sov. Och att den besökaren inte var en vanlig person.

Mötet kanske inte var med vår väntade Imam(AJ) specifikt, men inget kan förneka hans existens som är bland oss och de flera möten som har skett. Imamen(AJ) har fått titeln, Allaah seende öga, och det beror på hans närvaro bland oss. Hur ont gör det inte i Hans hjärta när han hör oss ropa på honom i våra böner, men innerst inne är inte hjärtat redo för hans återkomst? Må Allaah skänka oss uppriktighet i våra böner för honom.

 

Av vår vän Zahraah al Hussaini

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *