Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Buratha Moskén

När man är i Irak, så är det landet välsignat med många gravar, helgedomar, vallfärdsställen osv. Ett speciellt ställe, som omnämns i våra hadither som vissa hadither även menar har större plats än våra Imamers (a.s) gravar är Buratha moskén

I Buratha moskén hittar man en brunnen och en sten av svart, som det sägs att ingen annan än Imam Ali a.s kunde lyfta. I den stenen så finns det vatten som kan hjälpa mot flera åkommor, däribland att man som barn inte kan tala ordentligt.

Det sägs att när Imam Ali a.s vände om från Nahrwainslaget, där han mötte Khawarij, den tidens ISIS och Wahabis, så kom han till den platsen som var ett kristet kloster. I klostret bodde en kristen munk som var väktare för klostret och Imam Ali a.s gav mannen information vart man kunde hitta vatten i marken, som man grävde upp och då fanns denna brunn och denna svarta sten.

I närheten pekade Imamen (a.s) på en sten, han sa då att på denna sten födde Mariam (a.s) sin son Jesus (a.s).
Denna sten och denna brunn och denna svarta sten med vatten kan man än idag beskåda och platsen är vallfärdsställe för de troende

http://www.jafariyanews.com/articles/2k6/9march_baratha_mosque.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *