Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Kadhim (as) talar folkets språk

Det har berättats av Abu Baseer att en iransk man gick fram till Imam Kadhim (as) och talade till honom på arabiska, Imamen (as) svarade honom på persiska. Den iranska mannen sade: “Må jag offras för dig! Det enda som hindrade mig från att tala på persiska till dig var för jag trodde du inte kunde språket.”

Imamen (as) svarade: “SubhanAllah! Om jag inte kunde svara dig på ditt egna språk, vad är då min makt över dig?” Imamen (as) vände sig sedan till berättaren (Abu Baseer) och sade: “O’Abu Baseer, Imamen vet alltid folkets språk, och allt som har en själ. Om en individ inte har det karakteristiska draget, då är han inte en Imam.”

[Madinat Al Maajiz, vol.6, s.260]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *