Press "Enter" to skip to content

Regel 99

Regel 99
Det fanns en gång en kung som lade märke till att en av hans tjänare alltid var i tillståndet av lycka och glädje. Kungen tillkallade en av sina rådgivare och frågade honom: “Varför är det så att min tjänare alltid är glad men ändå inte äger någonting, och medan jag är kung och har flera saker under min kontroll men ändå är missnöjd?” Rådgivaren svarade: “Testa regel 99 på honom, och se vad som händer.” Kungen frågade: “Vad är regel 99?” Rådgivaren svarade: “Lägg 99 Dirhams i en påse och lämnade det utanför hans dörr, och skriv på påsen: “Dessa 100 Dirhams är en gåva till dig”. Knacka sedan på hans dörr och se vad som händer.”

Så kungen gjorde precis som rådgivaren sagt till honom att göra. När tjänaren läste den lilla lappen på påsen sade han: “Den resterande Dirham föll förmodligen ur påsen.” Så han, tillsammans med sin familj spenderade hela natten letandes efter den Dirham tills morgonen men utan nytta. När morgonen kom, blev tjänaren jättearg på sin familj för att de inte hittat den enda Dirham, och han gick till domstols kamrarna medan han var trött och arg eftersom han inte fick sömn natten innan. Och det var då som kungen listade ut mening bakom regeln 99.

Sensmoral:
Vi spenderar våra hela liv med att glömma och försumma de flertal välsignelser Gud har skänkt oss, men alltid letar efter den enda saken som vi aldrig fick, som ofta leder oss till att bli deprimerade och ängsliga. Med andra ord, vi glömmer 99% av välsignelserna för den 1% saker vi inte har. Hur många gånger har vi sannerligen tackat Gud för de välsignelser vi har? Låt oss sträva efter att säga Alhamdulillah minst en gång per dag i alla fall.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *