Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att äta för mycket

Hafs Ibn Ghaytan berättade att Imam Abu Abdullah al-Sadeq (as) sade: Iblees gick till Profeten Yahya Ibn Zakariya (as) med saker hängdes från hans hals, när han (Yahya a.s) såg det sade Yahya (as): Vad är det för saker som hänger från dig?” Iblees sade: Det här önskningar som jag ska slå Adams söner med.” Så Yahya (as) sade: Finns det något från dessa önskningar som är riktade mot mig?” Iblees sade: Kanske, när du äter och blir full (av mat), kommer du känna dig för trött för att dyrka Allah.” Yahya (as) sade då: Vid Gud! Jag kommer aldrig bli full igen!” Iblees sade: Vid Gud! Jag kommer inte försöka få en muslim att sträva efter gott.” Imam Al-Sadeq (as) sade: O’ Hafs, vid Gud! Jafar och familjen av Jafar kommer aldrig bli full av mat någonsin. Vid Gud! Jafar och familjen av Jafar kommer inte jobba för denna värld.

[Wasail Al Shia, vol.24, s.241]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *