Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kvinnan som skyddades av Zahraa (a.s)

Det här hände i Tehran, Iran. En lärd förmedlar den här berättelsen. En lärd tänkte som vanligt hålla en föreläsning. Han går mot predikstolen och en man frågade honom om han kunde samtala. Fast shejkhen insisterade att han inte hade tid, dock kunde mannen skriva det han ville säga så att han skulle läsa vad det handlade om.

Dagen efter, var det en ny föreläsningen och mannen var där igen. Han hade ett papper med sig och gav det till denna lärd. Shejkhen sade okej, när jag kommer hem ska jag läsa. Shejkhen var klar med föreläsningen, han var framme i sitt hem, läste brevet och blev sentimental. Han sade jag måste träffa den här mannen. Och denna man hade skrivit sitt nummer, så han ringde honom och bestämde en tid.

 

De träffar varandra, sätter sig i en taxi och åker iväg. Mannen frågade shejkhen; Hur ser jag ut? Shejkhen; Jag kan inte kunskapen om det dolda, men det jag ser en asketisk, Gudfruktig man med fin moral. Shejkhen berättar innan mannen skulle tala, började han gråta och skrika ”Ya Zahra”.

Mannen; Jag ska berätta för dig shejkh. Minsta lilla synd jag gjorde dagligen var att jag slog mina föräldrar, hånade de framför folk, drack alkohol, var otuktig (zina) osv. Mannen fortsätter…

En dag inträffade Muharram. Den 10:de dagen av Muharram ringer jag mina kompisar, ingen svarar. Jag drar till mitt hem, ingen av min familj var där, alla var upptagna. Så jag startade bilen och började köra runt. Helt plötsligt ser jag en vacker ung dam. Jag kör nära henne och stod till hennes tjänst för att skjutsa henne. Hon tackade nej och sade att hon skulle gå till Husseinia. Till slut gick hon med på det (i hopp om att han ska skjutsa henne till Husseinia), hon kliver in bilen. Jag vänder mig och kör mot mitt hem. Hon började skaka och skrika, men jag tog ut henne med tvång. Då sade hon till mig; Vad är du för person? Det är den 10:de av Muharram, idag är det imam Husseins (as) martyrskap. För Fatimas (as) skull släpp mig. Har du ingen heder? Bara den här dagen. När hon sade heder till mig, backade jag och sade; Okej, vi får se vad din Fatima gör.

Jag stack till hemmet med en stor plåga. Jag tänkte varför är alla så upptagna. Jag sätter på TV:n och det som kom upp var en teater av den 10:de Muharram hur Shimr (LA) och hans kompanjoner slog och drog på barnen. Jag blev påverkad starkt av den scenen. Jag satte mig på golvet och började gråta och skrika i timmar för allt jag hade gjort. Mina föräldrar och syskon kom hem. Min mamma var förvånad och frågade mig; Min son Reza vart har du varit? Dina ögon är röda?

Jag gick ner till mina föräldrars fötter och kysste de och bad om förlåtelse flera gånger. Dagen efter denna händelse gick jag till mawkib och hjälpte till och blev Abi Abdillahs (as) tjänare.

Efter 2 år hade mitt rykte förändrats och min mamma frågade mig om jag skulle gifta mig, så jag gick med på det. Så mamma letade och till slut fann hon en Gudfruktig och snäll dam. Vi skulle till damens föräldrar. Efter diskussioner mellan familjerna. Tog brudens pappa mig till ett rum och sade till mig; Jag känner till ditt förflutna och vad du har gjort, men jag bryr mig inte om det för du är en annan person nu. Du är imam Husseins (as) tjänare idag. Jag vill att du tar hand om min dotter, hon är den enda jag har min ögonsten. Han kramade mig och började gråta och jag sade; Farbror kom ihåg mig i dina böner att jag ska alltid vara imam Husseins (as) tjänare.

De samlas igen och pappan ropar på sin dotter att hon ska hämta saften. När hon kom in tappade hon brickan och började gråta och stack till sitt rum. Alla blev förvånade och chockade. De går till hennes rum och frågar, vad är det som har hänt? Hon svarade; igår i min dröm fick jag en inspiration. Jag såg Fatima (as) och sade till mig att jag ska gifta mig med just den här mannen.

Moral:

Alla kan vi räddas, så länge vi lever…

av Mohammed Khoi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *