Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Du ger det som finns i ditt hjärta

Du ger det som finns i ditt hjärta

Det var en gång en mycket fattig man som bodde tillsammans med sin familj i en liten avlägsen by. Han jobbade hårt för att inte se hungern besegra hans familj. Efter många års slit och när sjukdomen började ta ifrån honom hans krafter, bestämde han sig för att be om kungens hjälp. Efter flera dagars färd var han äntligen framme. Runtomkring honom sprang alla runt för att utföra olika ärende till kungen. Ingen la märke till denna fattiga och trötta man.. Inte förrän han själv gick fram och presenterade sig. Efter många om och men, lyckades han få äran att träffa kungen.

Hoppet inom den fattiga mannen växte så fort han såg kungens höga tron som är prydd med guld och diamanter. ”Denna kung kommer säkert inte vilja se en av hans folk be om hjälp utan att hjälpa”, sa den gamla mannen för sig själv.
Efter att den fattiga mannen hade berättat sin historia för kungen, beordrade kungen sin vakt att ge mannen en korg fylld med ”folkets belöning (rizq)”..
Den fattiga mannen blev mycket glad och började undra hur han kommer orka bära med sig ”en korg fylld med guld” hela vägen hem.
Glädjen varade inte länge förrän vakten kom tillbaka och gav den fattiga mannen en korg fylld med ruttna frukt. Mannen visste inte vad han skulle säga. Med ett leende tog han emot sin ”gåva” och började vandra tillbaka mot sitt hem. På vägen tömde han innehållet av korgen och bestämde sig för att behålla den. Han bad Gud om styrka för att klara av denna utmaning. Så fort han kom hem samlades hela familjen runtomkring honom med längtansfulla blickar. Med en ledsen min berättade han för dem att han har blivit så pass gammal att han inte kunde ta sig hela vägen till huvudstaden för att se kungen. Han berättade att han gick vilse och valde istället att komma tillbaka hem.
Åren gick och barnen växte. De började jobba hårt och försörjde familjen som inte längre är lika fattig som förr.
Under en dag, medan barnen var på väg mot huvudstaden för att sälja den första skörden av deras mark, valde den gamla mannen att följa med dem. Han tog med sig den slitna korgen, som han länge hade sparat åt en sådan dag. Medan barnen var upptagna med sina affärer, gick den gamla mannen mot palatset och träffade kungen. I korgen hade han lagt mycket vackra och doftrika blommor. Han gick fram till kungen, la korgen på golvet och sa ”här lämnar jag korgen som jag fick av er för många år sedan”..
Kungen blev mycket nyfiken och sa ”Hur kan du ge mig en korg med fina blommor, när jag gav dig en korg fylld med ruttna frukt?”..
Ett leende formades på den gamla mannens ansikte medan han sa ”Varje människa ger det som den har i hjärtat”..

blommor
//Sara Razzaq Asadi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.