Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Citat – Att få döttrar

Profeten Mohammed saw:

Era bästa barn är döttrarna.

[Bihar al-Anwar, v.104, p.91]

Samhället har väldigt länge underminerat kvinnans värde. Feminismen har kommit och försökt höja kvinnans värde men vi kan säkerligen säga att de stjälper mer än vad de hjälper. Anledningen till det är nog för att de (feministerna) inte känner till kvinnans värde. Enbart Islam har gett kvinnan sitt riktiga värde och höjt deras status mer än någon annan, varken feministerna eller någon annan kan uppnå en promille av detta.

Så denna gång skall vi tala om vad Islam säger angående att få en dotter, eller flera. Så häng med oss och låt oss alla få läsa lite vad Islam säger om det.

 

Profeten Mohammed saw:

Belöningen för den som har en dotter är större än belöningen för den som utför pilgrimsfärden tusen gånger, deltar i heliga krig ett tusen gånger, gör tusen uppoffringar eller ger tusen gratis middagar.

Denna hadith ger oss en liten inblick på hur stort det är att få en dotter. Det föklarar även varför Profeten Abraham as bad Gud swt om att få en dotter. Imam Al Sadiq as berättar i en hadith att Profeten Abraham as bad om att få en dotter trots att han hade två söner, Ismael och Isak.

Vi kan även läsa att när Al Khidr as dödade pojken så sa han till Profeten Moses as att han bad Gud swt att Han skall ge föräldrarna (som miste sin son) ett barn som är bättre och barmhärtigare än den som dog. Föräldrarna fick då en dotter vars ättlingar bestod av 70 profeter.

Döttrar är en god gärning, det är en barmhärtighet från Gud swt och en son är en välsignelse. På domedagen så blir man belönad för goda gärningar men blir tillfrågad för välsignelserna som en har fått.

Profeten Mohammed saw:

Gud Den Allsmäktige är vänligare gentemot tjejerna än killarna. På Domedagen kommer Gud swt tillfredsställa den som gläder ens döttrar.

[ Vasa’il, v.20, p.364]

Profeten Mohammed saw:

Den som är förmyndare till tre döttrar eller tre systrar kommer att tillträda paradiset. Då frågade de honom vad som gäller om det är enbart två, han svarade samma sak. Då frågade de honom vad som gäller om det enbart är en, han svarade samma sak igen.

[Vasa’il, v.21, p.368]

Detta är enbart en väldigt liten bit av hur stort det är att få en dotter. Jag tror inte att ord kan beskriva belöningen som en pappa får för att den tar hand om sina döttrar.
dottrar

av Momme Cebu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *