Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En sann älskare av Aba Abdullah (a.s)

En sann älskare av Aba Abdullah (a.s)

Jabir ibn abdullah ansari (ra) var bland de första att besöka imam hussain (as) efter att han hade blivit begravd. På den tiden, jabir (ra) hade uppnått en hög ålder och hade förlorat synen på båda ögonen. Han reste med en följeslagare. Han frågade följeslagaren att ta honom till floden först. Väl där han tog en dusch och utförde ghusl för ziyara. Sedan bad han följeslagare ta honom till graven av Aba Abdillah al-hussain (as).

Följeslagare var förvirrad – ingen av gravarna hade märken. Han sa till jabir (ra) att han inte vet exakt var Aba abdillah (as) begravdes. Jabir (ra) log och sa, ” jag ska visa dig.” en efter en, jabir (ra) luktade på marken som omger gravar tills han äntligen nått graven av Aba abdillah (as). Följeslagaren var alldeles chockad! Han frågade jabir (ra) hur han hittade graven Jabir (ra) svarade, ” Rasulallah (saw) berättade att en sann älskare kan alltid känna doften av den person som de älskar. Jag älskar imam hussain (as) och jag kan känna att detta är hans doft.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *