Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tronens fem meningar

Den heliga Profeten (saw) sade:

”När Allah (swt) den allsmäktige skapade Adam (a.s) och blåste in hans själ i hans skepnad. Änglarna utförde sajdah till honom. Den allsmäktige Allah (swt) skickade med honom hans fru Hawa (a.s) till paradiset. Adam (a.s) tittade på tronen och såg fem meningar inpräntade på den.

Adam (a.s) frågade: Åh min Herre! Vilka är de?

Allah (swt) svarade: Genom dem kommer Min skapelse att söka Min förbön och Jag kommer att medla genom dem.

Adam sade: Åh Min Herre! De är viktiga för Dig. Vad är deras namn? Den allsmäktige

Allah (swt) sade: Jag är Mahmood och den förste av dem är Muhammed (saw), Jag är Alaa och den andre bland dem är Ali (a.s), Jag är Fatir och den tredje bland dem är Fatima (a.s), Jag är Muhsin och den fjärde bland dem är Hassan (a.s), Jag är Ahsan och den femte bland dem är Hussein (a.s). Alla de lovordar Mig, Allsmäktige Allah. ”

[Ref:-Maan ul Akbar,p.157, 4 narrated by- Ibne Masood]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *