Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Återigen Gertrude Bell…

Den ökände spionen och en av orsakerna till fundamentet för Iraks misär och problem, Gertrude Bell, får här mothugg av en engelsman:

Hon föreslog att Englands nyskapade flygvapen skulle öva på irakiska avlägsna byar, då detta kunde skydda för insyn och skulle inte få samma slags respons än om det hänt i andra delar av världen. England använde sig av gasattacker mot irakiska motståndsmän och deras familjer, något som Bell även hon föreslog till sina vänner i den engelska militärens ledning.

Damen avskydde shiiterna så pass mycket att hon var en av de personer som såg till att England satsade på sunniterna som ledare över majoriteten i Irak, shiiterna. Det ledde till att vi idag får leva med hennes hat för shias och dess resultat i form av Saddam Hussein och ISIS.

images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *