Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Alis (as) sista Iftar

Imam Alis (as) sista Iftar

Om Kalthoum dotter till Amir al Moumineen (AS) sade:
När det var natten till den 19:e av månaden Ramadhan lade jag, vid tiden för Hans iftar, fram en bricka med två kornbröd och en tallrik med yoghurt och salt. När Han var klar med sin bön och skulle bryta sin fasta såg han maten och begrundade den länge och rörde sitt huvud och grät kraftigt och högt och sade:
Min dotter, lägger du fram två sorters mat till din far i en och samma tallrik. Vill du att jag ska bli stående länge imorgon inför Allah på domedagen? Jag vill följa min bror och kusin RasolAllah (SAWS), kära dotter varje man som förfinar och njuter av sin mat, dryck och klädsel kommer att stå länge inför Allah på domedagen.
Kära dotter, det som är halal i detta liv kommer man att stå till svars inför och det som är haram kommer man att bestraffas för, sedan sade Han:
Kära dotter, vid Allah, jag kommer inte äta någonting innan du tar bort en av matsorterna. När jag tog bort en började han äta. Han åt ett av bröden med salt sedan tackade han Gud, sedan reste Han sig och bad. Under en lång tid var han försjunken i rukuu, sujod och bedjan. Han gick ut och in och titta upp mot himlen utan att någon ro eller lugn. Sedan läste Han surat Yasin tills dess slut och sa: Å Allah välsigna mitt möte med dig och ”Inna lillah wa inna ileihi rajioon” och ”La hawla wa la qowwata illa billah al alej al Adheem” och gjorde salawat till Profeten och hans Hushåll och bad om förlåtelse.
Det sägs att han var upp sent den natten, han titta ofta upp mot himlen och sade: ”Vid Allah sanna vara Dina ord, det är denna natt som du lovade”.
Vid Fajr (morgonbönen) lämnade han huset och upprepade: ”Å Allah välsigna min död, välsigna mitt möte med Dig”. Om Kalthoum följde efter honom en bit, Imam Al Hassan frågade om han fick följa med honom till hans böneplats men Amir al Moumineen bad honom att återvända hem.
Sedan gick Han ensam mot sin sista bön.

 

13466033_907372846040572_5970975690111414302_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *