Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Citat – De fattiga och Paradiset

The Prophet (SAWA) said, ‘The poor will be the kings of the people of Heaven. All people long for Heaven, whereas Heaven itself longs for the poor.’

Profeten (saw) sade: De fattiga kommer vara kungarna i Paradiset. Alla människor längtar till  Paradiset, medan paradiset självt längtar till de fattiga.

رسولُ اللهِ (صَلَّيَ اللهُ عَلَيهِ وَ آلِهِ): الفُقَراءُ مُلوكُ أهلِ الجَنّةِ، والناسُ كُلُّهُم مُشتاقُونَ إلَى الجَنّةِ والجَنَّةُ مُشتاقَةٌ إلَى الفُقَراءِ.

Bihar Al-Anwar, V. 72, P. 49, No. 58

En kommentar

  1. Fuad 16 februari 2019

    Sannerligen är denna hadithe sant! I generellt den fattige är inte på grund av okunskap är fattig i de världsa materiella eller av lat hand ! Nej så är det inte , de fattiga är utestängd av onda människor , och de fattiga är på grund av deras generositet !!
    Men Skåda människa dessa ord, tro inte att mina ögon kommer vara lika fattig som jag var på jorden , när jag har inte ens råd till mat medan du äger världen , båt , bil , och massa annat ! Denna och dessa gåvor är inte av förtjänat utan genom att orättvis behandlingen mot dina slavar /folk som du har makt över!
    Men kom ihåg att i paradiset kommer inte bara mina ögon bli mättat utan även min själ, medan du ska fulla fin buk med helvetes dryck!
    Fast jag är fattig så blir jag mättat med Guds ord!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *