Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den fattiga och den rika familjen

Den fattiga och den rika familjen

En dag tog en mycket rik far, sin son med sig på en resa till landet, enbart för att visa honom hur det var att vara fattig. De spenderade några dagar och nätter på en farm, som man kunde anse vara en mycket fattig familj. Efter att de kommit hem från sin utflykt, frågade fadern sin son, om han gillade resan? Det var storslaget, sade sonen. Såg du hur fattiga människorna kunde vara? Sonen sade ja far. Så vad lärde du dig av vår utflykt till dem? Frågade fadern. Sonen svarade:

”Jag såg att vi har en hund, medan de hade fyra. Vi har en pool som når till mitten av vår trädgård, medan de har en å utan slut. Vi har importerade lyktor i vår trädgård och de har stjärnorna på himlen. Vår uteplats når till framsidan av vår gård och de har hela horisonten. Vi har ett litet stycke land att leva på och de har stora fält som aldrig tar slut. Vi har tjänare som betjänar oss medan de betjänar andra.
Vi köper vår mat, de odlar sin. Vi har murar runt vår mark för att skydda oss, de har vänner som skyddar dem.”

Fadern var mållös, då lade hans son till, ”Det visade mig hur fattiga vi är.”

Moral:

För ofta glömmer vi vad vi har och koncentrerar oss på vad vi INTE har. Vad är en persons värdelösa objekt, en annan persons värdefulla ägodelar. Allt är beroende på ens perspektiv. Jag är tacksam fr vad jag har, inte avundsjuk på vad jag INTE har. Ju mera jag förstår vart jag är och förstår vad det är jag vill och behöver för mig och min familj, desto bättre val gör jag i livet. När jag vet hur mina handlingar berör andra, så blir jag bättre på att göra val som inte bara är goda för mig utan även för hela min familj, min omgivning, min region, mitt land och min planet. Ibland behöver vi ett barns perspektiv för att förstå vad som är viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *