Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Beduin arabens son

Det fanns en beduin arab som hade två fruar och båda påstod sig födda ett barn under samma dag båda började grälla över att de fick en son. Umar ibn khattab den andra khalifen blev förvirrad eftersom han inte visste vem som egentligen hade fött barnet, så han bad Ali Ibn Ali Talib (as) att tala med kvinnorna för att komma ut med sanningen. Han (as) påminde dem om straffet för falska yttrande(vittnesmål) i detta liv och nästa.

Ingen av kvinnorna gav sig så Imam Ali (as) sade:

” Nu har jag inget annat val än att sända Qamber för att hämta mitt svärd”

En av kvinnorna fråga vad ska du göra med svärdet..? Imam Ali (as) svarade:

”Det är bara rättvist att jag delar barnet i två delar och ni får en del var.”

Den andra kvinnan sa

”Oh herren, jag gjorde ett misstag barnet är inte mitt utan tillhör min rival. Jag avstår från min rätt”

Imam Ali (as) prisade Allah och sa barnet tillhör dig, som mor till barnet skulle du inte kunna tåla se barnet skadas. Den andra kvinnan hade inte den känslan till barnet för att hon inte är den riktiga mamman. Den andra kvinnan erkände att hon inte var den riktiga mamman. Efter det blev Umar ibn khattab mycket nöjd med resultatet och sa ”Se utan Ali är Umar inget”, han välsignade och bad då för Ali Ibn Ali Talib (as)

[1000 virtues and merits of Ali Ibn Ali Talib (as) PG 50 hadis 134]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.