Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Varför tillåts Polygami för män men inte för kvinnor?

Varför tillåter islam Polygami för män men inte för kvinnor?

Varför får män har flera kvinnor, men det är haram (förbjudet) för kvinnor att ha flera män?

 

[4:3] Om ni är rädda att inte kunna behandla de faderlösa med rättvisa, tag då [andra] kvinnor som är tillåtna för er till hustrur – två eller tre eller fyra; men [begränsa er till] en enda om ni inte tror er om att kunna behandla dem alla lika – eller [vänd er till] någon av dem som ni rättmätigt besitter. Detta gör det lättare för er att undvika partiskhet.

Före Islam så var polygami normal del av samhället och hade inga regler, man kunde, som man, gifta sig med hur många man ville, när Islam kom in i bilden så instiftades regler. Islamisk lag bygger på verkliga behov och nyttja för ett samhälle som helhet.

Fakta:

1. Män lever farligare, de dör tidigare än kvinnor och är de första att dö i tex krig och diverse olyckor.
2. Mäns sexuella behov varar längre än kvinnors.
3. Under sin mensperiod, och under en del av tiden då de är med barn, får kvinnor inte ha sex, medan män inte har sådana perioder.
4. Det finns ett flertal kvinnor som förlorat sina män pga olika saker, så dessa änkor, skulle om det inte var tillåtet med Polygami, få leva själva för resten av sina liv.
Dessa saker skapar en imbalans mellan män och kvinnor och för att samhället ska få bestå ordnat och hälsosamt, så finns det tre saker som kan göras:

a) Män måste nöja sig med enbart en kvinna och en änka måste förbli änka och ensam för resten av sitt liv och måste undertrycka alla sina behov och känslor.
b) Män kan ha enbart en laglig fru och kan då även ha olagliga relationer med kvinnor som förlorat sina män.
c) Män som inte har några problem fysiskt, ekonomiskt eller moraliskt och kan vara rättvisa mot alla sina fruar och barn, är tillåtna att gifta sig med fler än en kvinna. Utav dessa tre lösningar på problemet har Islam varlt den tredje lösningen, och Islam har anledningar varför kvinnor inte får ha fler än en man:

1) Det går emot kvinnans natur.
2) Framtida barns framtid är hotad på det här viset.
3) Vilka är barnets föräldrar då de blir “blandade” osv.

 

Källa

Föreläsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *