Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lär dig att uppskatta

Det var en gång en man som var mycket hjälpsam, godhjärtade och generös. Han hjälpte utan att vilja ha något tillbaka.

En dag när han gick in i en dammig väg, såg den här mannen en handväska, så han plockade upp den och märkte att plånboken var tom. Plötsligt dyker en kvinna med en polisman upp och får honom arresterad.

Kvinnan sade ” det är han som har stulit mina pengar men mannen svarade, ”det var tom när jag hittade det, . Kvinnan skrek åt honom, ”Vänligen ge tillbaka pengarna, det är för min sons skolavgifter.” Mannen la märke till kvinnans ansikte var väldigt sorgsen , så han gav henne alla sina pengar. Han kunde se att kvinnan var en ensamstående mamma. Mannen sade, ”Ta dessa, jag är ledsen fördet som hände .”

Kvinna tog pengarna och gick sin väg , polisen höll kvar mannen för vidare förhör.

Kvinnan var mycket nöjd men när hon räknade sina pengar senare, såg hon att summan var dubbelt än vad hon hade innnan , hon var chockad.

En dag när kvinnan skulle betala sin sons skolavgifter på väg mot skolan, märkte hon att någon mager man gick bakom henne. Hon trodde att han kan råna henne, så hon kontaktade en polis som stod i närheten. Han var samma polisman, som hon tidigare hade fått hjälp av om handväskan .

Kvinnan berättade om mannen efter henne, men plötsligt såg de att den magra mannen kollapsa. De sprang till honom och såg att han var samma man som de arresterade några dagar tillbaka för att ha stulit en väska.

Han såg mycket svag och kvinnan var förvirrad. Polisen sa till kvinnan, ”han gav dig inte tillbaka dina pengar, han gav dig alla sina pengar den dagen. Han var inte tjuven men när han hörde om din sons skolavgifter, han kände sig ledsen och gav dig sina pengar.” Senare, hjälpte de mannen att stå upp och mannen berättade för kvinnan, ”känn dig skuldfri och betala din sons skolavgifter, jag såg dig och följde dig för att vara säker att ingen stjäl din sons skolavgifter.” Kvinnan var mållös.

Moral: Livet ger dig konstiga upplevelser, vissa är chockerande , och ibland det kan överraska dig. Vi måste sluta göra felbedömningar eller misstag i vår ilska, desperation och frustration. Men när du får en andra chans, rätta dina misstag och vara snäll och generös. Lär dig att uppskatta vad du får.

(Inspirerad av en annan berättelse )
Skriven av Fatima Mourtada

11896204_973788479307999_6590372231478590966_o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *