Press "Enter" to skip to content

Imam Ali (a.s) och den kristne mannen

Imam Ali (a.s) och den kristne mannen

En dag besökte Imam Ali (a.s) en kristen man, som bjöd på vindruvor, Imamen (a.s) åt lite av dessa. Sedan kom mannen med vin, och erbjöd Imamen (a.s) att dricka av denna, något Imam Ali (a.s) vägrade. Då sa den kristne. Jag förvånas över er muslimer, ni äter vindruvorna, men vägrar dricka vinet som kommer från vindruvorna.

Imam Ali (a.s) sade då: Du har en fru och du har en dotter, kan du ta hit dem tack? Imamen fick som han bad om. När damerna kom fram, sade Imam Ali (a.s) till mannen: Denna dotter till dig kommer från denna moder, men du ser att Allah gjort modern halal för dig medan din dotter är inte halal för dig.

Mannen förstod och konverterade till islam efter denna händelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *