Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Olika böner för torsdagar

Bismillah Ar-rahman Ar-raheem
Allahumme salli ala muhammed o ale muhammed
Olika böner för torsdagar
(Nr1) [Torsdagkväll]

Denna bön består av sex rakats (3×2). I varje rakat efter surat al Hamd recitera Ayatul Kursi och surat Kafiroon en gång var och surat al Tawheed tre gånger.
Efter bönerna recitera Ayatul Kursi tre gånger. För en som reciterar denna bön den Allsmäktige Allah utser en ängel för att rena synderna och skriver istället goda gärningar och skänker honom vad den önskar.

(Nr2)
Denna bön består av två rakats. I varje rakat efter surat al Hamd recitera surat Nasr och surat Kauther fem gånger vardera och efter Asr recitera surat Tawheed 40 gånger och Isteghfar 40 gånger. Det finns en ovärderlig belöning för detta.

(Nr3)
Det berättat från Allahs sändebud (S.A.W.S) att den som reciterar tio rakats(5×2) bön på torsdag och i varje rakat reciterar surat al Hamd och surat Tawheed tio gånger vardera. Den som genomför denna bön kommer änglarna att säga till den: Fråga vad du vill och det skall uppfyllas

(Nr4)
(En syster från gruppen lärde mig denna bön tidigare, glöm inte henne i era böner)
I boken ”Mir’at al-Kamal” återberättat om Profeten Muhammed (saw) att han sade:
”Den som ber två rakat och läser surat al Hamd en gång och surat al-Ikhlas 70 gånger i varje raka’a och sedan efter att bönen avslutas reciterar ”Astaghfurollah wa atobi ilayh” 70 gånger kommer att Vid Den som har sänt mig med rättvisa att få stor belöning att om denne ber om Shafa’a för hela min nation (Ummah) så skulle alla få träda in till paradiset.”
Så bönen består alltså av:
> 2 raka’at
> I varje raka’aläser man
– 1 gång surat al Hamd
– 70 gånger Surat al-Ikhlas
> Efter avslutad bön reciterar man ”Astaghfurollah wa atobi ilayh” 70 gånger

Allahumme salli ala Muhammed o ale Muhammed, glöm inte oss i era duas & böner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.