Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Min mor var en lögnare

Min mor var en lögnare..
.
.
Det var en gång en liten pojke vid åtta års åldern som förlorade sin mor i en förfärlig olycka.. .
Fadern kunde inte hålla sig länge utan en fru i huset, därför bestämde han sig för att gifta sig och bilda en ny familj..
.
Efter några års äktenskap, frågade fadern sin äldste son ”Vad är skillnaden mellan din gamla- och din nya mor..??”
Med en djup sorg i rösten sa sonen ”Min första mor var en lögnare… Medan den andra säger endast sanningen..”…
.
Med en förvirrad ton frågade fadern ”Hur kan detta vara möjligt? Varför säger du så..?”.. .
Då svarade sonen med en smak av smärta mellan läpparna ”När jag var ett litet barn och störde mamma medan jag lekte.. brukade hon ofta säga till mig: Om du fortsätter med att vara olydig och störa mig, kommer jag inte att mata dig”..
.
”Jag brukade inte lyda henne på allt som hon bad om, då jag även gick ut för att leka utan tillåtelse.. Men jag såg henne alltid gå runt i byn och letar efter mig.. Så fort hon fick syn på mig, tog hon min hand i sin och ledde mig hem för att mata mig”..
.
.
”Men nu… När jag inte lyder och upprepar samma sak med min nya mor, säger hon också samma mening ”Om du fortsätter med att vara olydig och störa mig, kommer jag inte att mata dig”..
.
.
Och här sitter jag och svälter..
.
.
.
Må Gud (Allah) skyddar alla mödrar och ger styrka och stöd till alla möderlösa barn..
.
.
//Sara Razzaq Asadi
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *