Press "Enter" to skip to content

Fatimah al Zahraah och hennes shia

 

Fatimah al Zahraah (a.s) och hennes shia

En man bad sin fru att gå till Fatimah al Zahraah (a.s) och fråga henne ifall han var en av hennes shia. Kvinnan gjorde så. Fatimah al Zahraah (a.s) svarade:

“Gå säg till din man, ifall han följer våra påbud, avhåller sig från vad vi har förbjudit, då sannerligen är han en av våra shias, annars inte.”

Kvinnan återvände och berättade för sin man, vad Fatimah al Zahraah (a.s) hade sagt. Hennes man sade:

” Åh stackars mig! Vem är det som kan vara fri från synder? Jag kommer brinna i helvetet för all framtid för den som inte är ibland deras shia, kommer brinna i helvetet för all framtid. “

Kvinnan återvände till Fatimah al Zahraah (a.s) och berättade vad hennes man hade sagt. Fatimah (a.s) sade:

“Gå och säg till honom att det inte är så. Faktum är att våra shias är de som kommer bo i Paradiset. Alla våra anhängare, vänner till våra vänner, fiender till våra fiender och de som har accepterat oss med ärligt uppsåt, de må kanske inte följa våra påbud och följer inte våra förbud och därmed inte vara våra shias men de kommer ändå komma till Paradiset, men enbart efter de har rensats från sina synder genom att få uppleva problem och katastrofer eller genom att de får uppleva hårda straff på Domedagen eller genom att de kommer straffas genom att vara på högsta lagret i Helvetet tills de är befriade därifrån genom sin kärlek för oss och sedan komma till oss.”

 

Källa:

Tafseer of Imam Hasan Askari(as) regarding the Almighty’s words in Sura-e-Baqar, Verse 80-82:

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *