Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bahrain anklagar Qatar för att köpa sunnistammars lojalitet

Bahrain anklagar Qatar för att köpa sunnistammarnas lojalitet

Worldtribune förmedlar att det lilla lilleputlandet Bahrain, anklagar sin granne Qatar, för att använda sina stora oljeinkomster för att köpa sunnistammars lojalitet i Bahrain. Gulfstaternas samarbetsorganisation har satt sina trupper i alarmberedskap då man börjat se hög oro bland sunnistammarna. Den 20:de augusti så deltog Bahrain i ett möte med andra gulfstater på grund av Qatars inblandning i Bahrains inre angelägenheter. Man anklagade då Qatar för att ha köpt ledande stammars lojalitet.

Qatar har varit i blåsvädret på sistone, då de stött olika terrorgrupper i Syrien och i Irak och deras agenda har även fått dem att komma i konflikt med Saudiarabien och deras allierade bland gulfstaterna. Då krävde Bahrain att dessa stammar, som även har en stor närvaro i grannländerna i Förenade Arabemiraterna, skulle ge sitt trohetslöfte till Bahrains ledning, igen. Den 21 Augusti gav fler än 12 stammar sitt löfte om trohet till kungen Hamad, inklusive stammar som Bufala, Rumaithi och Boukawara. De lovade försvara Bahrain och Förenade Arabemiraterna.

Man menar att på grund av problemen med Qatar, så skulle Iran se en öppning för att blanda sig i, Iran anklagas av gulfstaterna för att stödja den fredliga shiitiska upproret i Bahrain som började 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *