Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shia Revival 001

Det är en skrämmande tanke. En sekt, en gren av Islam, en grupp, kallad Alis parti – Shia – har fått så mycket makt i mellanöstern att inte bara Israel och de arabiska länderna som Saudiarabien, utan också USA och mer moderata länder vid gulfen börjat darra. Varför?

Inlägg från 2009 som publiceras nu…

Några praktexempel:

När Kaliferna (kungar i den muslimska världen) förbjöd besökandet av helgongravarna, heliga för Shias, så ökade antalet. När Kaliferna började straffa besök till dessa gravar med att man skar av folket händerna, så ökade antalet. När Saddam förtryckte den shiitiska minoriteten, så ökade antalet. När han mördade dess ledare, så ökade antalet. Shia är en fara, såsom Islam är en fara. De är inte en fara för folk som vill leva i fred utan problem, men de är en fara för dem som tror att den makt de skaffat sig är evig. Det är en fara för dem som lever på folkets bekostnad.

Utav de fem muslimska lagskolorna, 1 Shia (Jafari heter den) och de 4 Sunnitiska (Hanafi, Hanbali, Shafii och Maliki) så är det bara Shia som varit framstående i sin kamp mot förtryck. Ett av Shias pelare är just ”Amr bil Ma3roof we Nahi 3an al Munkar” – Främj det goda och undvik det onda. Ser man till muslimsk historia, så ser man att Shia varit förföljd sedan dess ledare och grundare Profeten Muhammed dött. Sen första dagen så har man slagit hårt ner på Shia och Shia har i sin tur gjort uppror efter uppror.

När Abbassiderna kom till makten och störtade Ommayyiderna på 750 talet, så var det i Shia helgons namn. När Fatimiderna skapade sitt Shiarike i Egypten, så var det i dessa helgons namn. När Hizbollah slåss mot Israel, är det i dessa helgons namn. När Iran skapar en republik, med en blandning av Islam och västerländsk demokrati, så är det i dessa helgons namn.

Shia är en fara för att även efter 34 års förtryck i Irak, så kunde man inte ta död på denna anda som finns inom Shia.

Faran har antytts många gånger. Man menar att det har blivit en shiitisk halvmåne i mellanöstern, med länder som Iran, Irak, Bahrain, Syrien och Libanon. Dessa stater är en fara, för en gångs skull har man stater i mellanöstern som inte är styrda av USA eller Israel.

Principen inom Shia är att du ska lyda de lärda och du ska slåss mot det onda, det är också därför som man bekämpat Iran och Hizbollah, deras kamp är en historisk sådan och väst måste frukta dessa shias, för dessa shias tror på annat än pengar och makt.

La Fatah illa Ali.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *