Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Indien – Bordellens döttrar

Inlägg ej postat från 2011

En hjärtskärande dokumentär om prostituerade, som kämpar mot otroliga krafter, för att ta sig ur sin situation. Sedan Mogultiden (1600-talet) har det funnits familjer, som generation efter generation ger sina döttrar till prostitutionens yrke.

Nu har dock några tjejer, valt en annan väg. Första gången på 300 år, försöker de lära sig läsa och skriva och att hitta jobb, utanför prostitutionens yrkeskår. De måste kämpa mot bordellers ägare, staten och männen, som vill stoppa dem i sina uppsåt.

I filmen tar man även upp den hjärtskärande berättelsen om en flicka från Bangladesh, som åkte till Indien för att gifta sig med sin svågers vän, men hamnade på en bordell. Nu vägrar hennes familj att ta tillbaka henne. Straffad av livet och av familjen, ser man henne ringa sina släktingar för att be dem hjälpa henne tillbaka. Ett grymt öde.

Vidare talar man om ett kvarter av familjer i prostitutionens yrke, som brändes upp av grannarna, barn, kvinnor och män, brändes ihjäl i den branden, de som försökte komma ut, mördades eller våldtogs. Allt började med att Al Jazeera fick tag i ett magasin på 32 sidor, som är handskrivet. Så varje kopia skrivs för hand och kopiorna görs via handen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *