Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Juden och den ovärderliga ringen

Juden och den ovärderliga ringen

En jude hade blivit av med en ovärderlig ring och den hittades av en fattig muslim. När muslimen fick reda på att ringen tillhörde juden, så gick han till honom för att lämna tillbaka den. Juden log och undrade om muslimen visste hur dyr den var..

Muslimen svarade ja, jag vet att den är mycket dyr. Så juden frågade:

”Du hittade denna dyrbara ring, du är fattig och svälter och ändå lämnade du tillbaka ringen till mig?”

”Förstod du inte att du kunde ha sålt ringen och genom försäljningen, så hade du kunnat få så mycket pengar att du kunde leva gott för resten av ditt liv, och att det ju tillhör en Jude, det borde ju rättfärdiga försäljningen”?

Muslimen svarade, varför skulle jag göra något sånt?

Så varför lämnade du tillbaka den?

Muslimen svarade:

”Vi tror på domedagen. Jag intalade mig själv, att ifall jag inte lämnade tillbaka ringen till dess rättmätige ägare, då skulle jag på domedagen, då man går igenom ens dåd, få skämmas. Min Profet Muhammed s.a.w och din Profet Moses, a.s, skulle sitta bredvid varandra och du skulle klaga till din Profet över mitt handland.Sedan skulle din Profet klaga till min Profet Muhammed saw, att en anhängare till hans Ummah, hade begått ett sådant brott. Då skulle min Profet inte kunna svara honom, jag återlämnade ringen för jag ville inte skämma ut min Profet och för att hedra honom.”

Berättelsens moral:
Tänk som en muslim…bete dig som en muslim och älska Allah och hans Profet, som en sann muslim..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.