Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Uppläxningen av Aqil

Uppläxningen av Aqil

En gång, efter att ha blivit Kalif, gick Imam Ali a.s uppför predikstolen, prisade Allah och sa till de församlade:

”Vid Allah, så länge som jag äger en enda gren av en dadelpalm, så kommer jag inte räcka ut min hand för att ta nåt från era rikedomar, jag berövar mig själv denna rikedom och jag ger er den.”

Då gick Imamens bror, Aqil upp och sa:

”Vid Allah! Du har placerat mig på samma nivå som denne svarte man från Medina!” ”Sitt ner! Det finns ingen annan än dig som skulle kunna tala i denna församling. Du äger ingen som helst överhöghet över denne svarte man, förutom att du blev muslim tidigare än honom, fromhet och belöning och dessa är de saker som för fram överhöghet i nästa liv,” varnade Imamen a.s, honom.

Källa Namunah-e-Maaarif, Volume 3, Page 171; Al-Wafi, Volume 3, Page 60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *