Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att Skydda ens rättigheter

Att Skydda ens rättigheter

Samra ibn a Jundab hade planterat ett daddelträd i en Ansars trädgård. Ansaren och hans familj bodde just vid det trädet, Samra fick tillstånd att komma in på marken och vattna trädet och plocka dess frukter.

Samra brydde sig inte om vanligt folkvett och gick emot de islamiska lagarna, han gick in i trädgården och därmed även husets inre gård, utan att säga till i förväg, hans sätt störde kvinnorna i huset, som ibland inte var klädda för att synas av främlingar.

Ägaren till trädgården försökte be Samra att sluta men han vägrade och fortsatte med sitt dåliga beteende. Då gick Ansaren till Profeten Muhammed saw, och beklagade sig. Profeten saw tog kontakt med Samra och försökte få honom att avhålla sig, men han fortsatte med samma dåliga beteende, då försökte Profeten saw att köpa loss trädet, även för ett pris som översteg dess värde, men Samra vägrade sälja.

Profeten saw gick så långt att han lovade Samra ett träd i Paradiset, men Samra vägrade ta emot det, så Profeten saw sa, du är en envis person, gav order om att man skulle hugga ned trädet och slänga det ute i öknen och sa till Samra, gå nu, använd dig av trädet i det öppna landskap.

Islam skyddar ens rättigheter, men att inte respektera andra människors rätt och mark och inte visa någon kompromissvilja eller uppfostran, leder bara till att man förverkar sin rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *