Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kan en föräldrar titta på sitt barns könsdelar

Kan föräldrar titta på sina barns nakna könsdelar?

Abu Abdillah (Imam al Sadiq a.s) sade att Allahs budbärare (saw) sade:

”En man får inte gå in i ett badhus med sin son, om han kan se dennes privata delar (könet) där. Han (Imamen a.s) sade, ”Föräldrar får inte titta på sina barns privata delar, och barn får inte titta på sina föräldrars privata delar.”
Han (Imamen a.s) sade då, ”Allahs budbärare förbannade den som tittade och den som tittades på i ett badhus när någon inte har något höftskynke.”
Abu Abdillah (as) said that the Messenger of Allah (saw) said ”A man must not enter a bathhouse with his son where he can look at his private parts.’ He (the Imam) said, ‘Parents cannot look at the private parts of their children, and children cannot look at the private parts of their parents.’ He (the Imam) then said, ‘The Messenger of Allah has cursed the looking and the one being looked at in a bathhouse when one is without a loincloth.”

(12826 36) الحسين بن محمد، عن معلى بن محمد، عن أحمد بن محمد بن عبدالله، عن محمد بن جعفر، عن بعض رجاله، عن أبي عبدالله (عليه السلام) قال: قال رسول الله (صلى الله عليه وآله): لا يدخل الرجل مع ابنه الحمام فينظر إلى عورته، وقال: ليس للوالدين أن ينظرا إلى عورة الولد وليس للولد أن ينظر إلى عورة الوالد، وقال: لعن رسول الله (صلى الله عليه وآله) الناظر والمنظور إليه في الحمام بلا مئزر.
Furu’ al-Kafi, Vol.6, Page 503, Hadith 36

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *