Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gris

– Varför är svinkött förbjudet i Islam?

– 15 saker du bör veta om grisen

1. Grisen är en riktig sop ätare. Den äter precis vad som helst så som urin, avföring, smuts, ruttnande djurkött, larver och maskar och ruttnande grönsaker. De äter även cancersvulster som sitter på andra grisar och djur.

2. Grisens kött eller fett absorberar (tar upp) toxiner eller gifter som en svamp. Köttet på en gris kan vara 30 gånger mer giftigt än nötdjurets eller rådjurets kött.

3. När du äter nötkött eller rådjurskött tar det upp till 8-9 timmar för magen att smälta, så den lilla mängden toxiner eller gifter som finns i det köttet släpps ut så sakta i våra kroppar så att levern hinner med att filtrera bort det. Men när du äter gris tar det endast 4 timmar för din mage att smälta det och detta medför att toxinerna släpps ut i mycket större hastighet och på kortare tid.

4. Grisen svettas heller inte som andra däggdjur gör. Att svettas betyder då att kroppen renar sig ifrån dessa gifter eller toxiner och eftersom inte grisen svettas betyder det då att gifter förblir kvar i dess kött eller kropp.

5. Grisar och svin är så giftiga att det är nästintill omöjligt att döda dem stryknin (Ett sorts gift) eller något annat sorts gift.

6. Bönder placerar ofta grisar nära skallerormsbon eftersom grisen då äter upp ormarna och om de blir bitna så skadas de inte av ormens gift.

7. När en gris slaktas, intar larver, maskar och andra insekter dess kött snabbare än något annat djur. Inom ett par dagar har svinköttet fyllts med maskar och larver.

8. Svinet och grisen har över ett dussin olika parasiter inom dem så som binnikemaskar, levermaskar, maskar och trikiner. Det finns ingen säker temperatur som grisen kan tillagas i för att vara säker på att alla dessa parasiter, deras cystor och ägg kommer att dö.

9. Griskött har dubbelt så mycket fett som nötköttet. En T bens stek som väger 85g innehåller 8,5g fett medans en 85g fläsk kotlett innehåller så mycket som 18g fett. Revben av nöt som väger 85g innehåller 11,1g fett . Revben av grisen som väger 85g innehåller 23,2g fett.

10. Kossor har ett komplext matsmältningssystem, den har fyra olika magsäckar. Det tar den 24 timmar att smälta sin vegetabiliska föda, detta medför att födan blir helt renad ifrån gifter. I jämförelse med grisen som har en magsäck och det tar endast 4 timmar för den att smälta sin äckliga föda som förvandlas till dess kött.

11. Grisen bär runt 30 olika sjukdomar som lätt kan överföras till människan. Det är därför Gud har beordrat oss att vi inte ens skall röra vid dess kadaver (Döda kropp) (Tredje Moseboken 11:8)

12. Trikin masken som finns i grisen är mikroskopiskt liten och när man väl ätit den sätter den sig i tarmarna, musklerna, ryggraden och i hjärnan. Detta resulterar senare i sjukdomen Trikinos. Ibland finns det inga symptom som syns ifrån denna sjukdom men när de väl uppstår så misstas de och man tror det är andra sjukdomar så som tyfus,artrit, reumatism, gastrit, MS, meningit, gallblåse besvär eller akut alkoholism.

13. Grisen är så giftig och smutsig att naturen förberedde den med en egen avloppsledning ner efter varje ben som sedan övergår i ett hål i fotens underdel. Ur detta hål stinker det av var och smuts och kroppen kan inte göra sig ren snabbt nog så köttet absorberar en del av denna smuts och var.

14. Enligt Judisk lag är griskött en av de förbjudna sakerna att äta för judarna. Denna sortens mat räknas in som icke-kosher. För att kött skall vara kosher måste det komma ifrån ett kosher djur. Ett kosher djur måste vara idisslande och ha kluvna hovar . Därför räknas kor, får, getter och rådjur som kosher medan kamelen och grisen har ingen delad hov och räknas därmed inte som kosher.

15. I Koranen, Muslimernas heliga bok förbjuder förtäringen av gris.[2:173] ”Vad Han har förbjudit er är kött av självdöda djur, blod och svinkött och sådant som offrats åt en annan än Gud. Men den som [av hunger] tvingas [att äta sådant] – inte den som av trots överträder [förbuden] eller som går längre [än hungern driver honom] – begår ingen synd. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig”. Jag kan inte förstå varför någon skulle vilja äta gris. Du kan lika gärna dammsuga hela dagen för att sedan ta dammsugarpåsen och göra en god soppa på den. Självklart har våran Skapare gett oss dessa hälso lagarna i Koranen för att inte äta grisen, det står även väldigt klart i bibeln i den Tredje Moseboken [11:8].

– Men vissa människor tror att de är smartare än skaparen så de väljer att äta gris

………………….

Den finns vetenskapliga bevis att svin drabbas av allvarliga former av mask.

Och att influensavirus kan överföras från gris direkt och indirekt genom konsumtion av korv gjord på bl.a. grisens lungor. Vilket drabbar människan ifall man nu äter det.

Kanadensiska läkare har i en engelsk tidninge”The Lancet” publicerat en artikel som visar ett tydligt samband mellan hög fläskköttskonsumtion och skrumplever.
Grisfettet försvårar matsmältningen och ökar risken för angina pectoris och åderförkalkning. Det innehåller en stor andel komplicerade fettsyror och man har lagt märke till att grisfettet, når det intas, ombildas till ett egendomligt ämne som inte korresponderar i sin uppbyggnad med människans fetter, vilket leder till en störning i kroppens ämnesomsättning, och likaså kolesterolcirkulationen, vars förändring orsakar uppkomsten av många allvarliga sjukdomar i människans kropp. Nobelpristagaren professor Damm vid Köpenhamns universitet har fastslagit att just grisfettet är en avgörande orsak till uppkomsten av gallsten och forskningen lyckas fortgående fastslå nya bevis for farorna med grisfett och griskött.

 

5 kommentarer

 1. asma 24 maj 2014

  Hej,
  Såg en dokumentär som visar att människans foster och grisens foster vid en viss period under graviditeten är rätt så lika, de ville visa hur stora likheter det finns mellan människan och grisen. Det är därför man använder sig av grisens hjärta vid operationer.

 2. Susanne hammarqvist 06 oktober 2017

  Vilket dravel, dessutom existerar inte någon nobelpristagare vid namnet Damm.

 3. Ann-Charlotte Frid 03 juni 2019

  Dam är korrekt stavat, inte Damm… Alltså är man inte okunnig då en felstavning bildar ett helt annat namn.

 4. Jacki Jaquie 02 februari 2020

  Är bara en bråkdel av det du anför sant så finns det all anledning att aldrig mer äta griskött. Att äta kött överhuvudtaget.
  Fy tusan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *