Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ånger och dess belöning

Ånger och dess belöning

Under Profetens (saw) tid, bodde det en man i Medina, som hade ett religiöst uppträdande, man kunde tro han var en av de bästa bland de bästa, men denna man brukade gå ut på natten för att bryta sig in i folks hus och råna dem.

En natt klättrade han uppför en vägg och i ett av husens trädgårdar, såg han mycket möbler och inne i själva huset befann sig ingen annan än en ung kvinna. Han sa till sig själv, jag kommer slå två fåglar med en sten, å ena sidan kommer jag stjäla möblerna och å andra sidan kommer jag njuta av denna kvinna (våldta).

Plötsligt började han känna ånger i sitt hjärta över det han nyss planerade. Han satte sig ned i ett hörn och började tala med sig själv:
”Efter alla dessa synder, om jag då dör, kommer Allah ens ta emot mig? Kommer Han inte straffa mig för mina synder? Hur ska jag den dagen (återuppståndelsens dag) kunna fly från mitt straff? Jag kommer få känna på allahs eviga eld och straff i helvetet.”

Efter allt grublande så gick han hem tomhänt. På morgonen gick han ut ur sitt hem, som vanligt, med sitt gamla vanliga religiösa uppträdande. Han kom till moskén, satte sig nära Profeten (saw), plötsligt såg han kvinnan från gårnatten träda in i moskén och vända sig mot Profeten och säga:

”Jag är en ogift kvinna och jag har stora rikedomar. Jag hade inga planer på att gifta mig men igår, fantiserade jag att en tjuv kom till mitt hus, även då han inte stal nåt, fickd et här mig att börja känna fruktan. Jag vågar inte leva i mitt hus själv längre, var snäll hitta mig en man.”

Profeten (saw) pekade mot tjuven och sa till kvinnan, om du vill gifta dig, så kan jag nu gifta dig med denna man, hon sa jag har inga problem med detta. Profeten (saw) gifte dessa två, de gick båda till huset, där erkände mannen vad som hade hänt natten innan. Han sa att om han hade rånat henne och våldtagit henne den natten, så hade han begått stora synder och han hade nog haft nöje för en natt, enbart. Dock i och med att han började tänka på Allah och Domedagen och då avållit sig från synd, så belönade Allah honom med att han fick komma in, och få allt det där, genom dörren.
Källa – Rawdhaat Al-jannat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *