Press "Enter" to skip to content

Imam Mehdi – Tecknen inför hans återkomst

Ni måste betänka att alla dessa profetior, kan komma att förverkligas och kanske inte. Då vi som shiamuslimer tror på Badaa, att Allah kan ändra saker och ting efter eget behag….

Imam Mehdi a.s

Det finns många berättelser, hadither och profetior om Imam Mehdis a.s, återkomst, och tiden före och efter hans återkomst.

 Några av dessa är att al Sufiyani ska dyka upp och starta en revolt, Hasaniden kommer bli mördad; Abbassiderna kommer bråka om världsliga kungadömen; det kommer ske en solförmörkelse i mitten av månaden Ramadan; det kommer ske en förmörkning av månen i slutet av den månaden, i motsats till det vanliga; landet kommer “sväljas” upp i närheten av al Bayda;

Det kommer bli uppslukad i öst det kommer bli uppslukad i väst; solen kommer stå stilla från solnedgången till mitten av eftermiddagsbönens tid; solen kommer stiga upp från väster; en ren själ (Nafs al Zaqiyya) kommer bli mördad i utkanterna av Kufa med 70 av hans rättskaffna män; en hashemit kommer bli slaktad i hörnet av Kaaba; Kufamoskéens vägg kommer förstöras; svarta fanor kommer att komma från Khurasan; Al Yamani kommer revoltera;

Al Maghribi kommer att dyka upp i Egypten och erövra det från Syrien; Turken kommer ockupera al Jazira; de kristna kommer ockupera Ramla; Stjärna kommer dyka upp i öst och ge ljus såsom månen ger ljus; en stor eld kommer att dyka upp i öst och vara kvar i luften för tre eller sju dagar; araberna kommer kasta av sig sina tyglar och ta kontroll över sitt land, slänga ut de främmande makthavarna; Egyptens folk kommer döda sin härskare och förstöra Syrien; och tre fanor kommer att bråka om det (Syrien); Qays fana och araberna kommer till Egyptens folk; Kindas fana kommer gå till Khurasan; hästar kommer att komma från väst tills de inhägnas i al Hira; de svarta fanorna kommer att gå fram emot dem från öst;

Eufrats vatten kommer att översvämma tills det når Kufas gator; 60 lögnare kommer komma fram och alla kommer de hävda att de är profeter, och tolv kommer komma fram från Abu Talibs familj och alla kommer de hävda att de är imamer; en viktig person kommer brännas mellan Jalula och Khaniqin, han kommer vara viktig anhängare till Abbassiderna; bron i staden Bagdad, som vetter mot Karkh, kommer byggas; en svart vind kommer lyfta upp det i början av dagen och sedan kommer en jordbävning som sväljer upp det mesta av det; fruktan kommer finnas i Iraks och Bagdads hjärtan; snabb död kommer infalla där och folks egendom kommer förloras, även djur och skördar kommer förgås; gräshoppor kommer dyka upp på ovanliga tider och de kommer angripa mark och skördar och människorna kommer bara få lite skördar med tanke på vad de planterat; två slags främlingar kommer bråka med varandra och mycket blod kommer spillas i tjafset; slavar kommer att rebellera mot sina herrar och döda sina mästare;

En grupp av otrogna (ahl al Bidah) kommer förvandlas tills de blir till apor och grisar; slavar kommer erövra sina herrars länder; ett tjut kommer höras i himlen (på ett sådant sätt) att alla människor kommer höra det på sina respektive språk; ett bröst och ett ansikte kommer visa sig på himlen och visa sig för människorna, mitt i solens centrum; de döda kommer att återuppstå från sina gravar, så de återgår till världen och de kommer känna igen varandra och besöka varandra; det kommer sluta med 24 fortlöpande regnstormar och det landet kommer återigen komma till liv, efter att ha varit dött och det kommer känna igen dess välsignelser; efter detta kommer alla sjukdomar försvinna från Mehdins shia, a.s, de som tror på sanningen; vid den tidpunkten kommer de känna till hans återkomst i Mecka och de kommer gå till honom för att stödja honom.

Dessa är tecknen som rapporterats, vissa av de här sakerna kommer att ske, andra kommer ske om vissa premisser fullbordats. Bara Allah vet vad som sker. De här sakerna omnämns här för att belysa vad våra böcker säger om tiden för Mehdins a.s, återkomst.Bahlool AbuTurab

4 Comments

 1. J
  J 22 juli 2014

  Salam!

  Jag undrar vilken källa denna hadith har samt dess kedja:

  “60 lögnare kommer komma fram och alla kommer de hävda att de är profeter, och tolv kommer komma fram från Abu Talibs familj och alla kommer de hävda att de är imamer”

  Tack på förhand =)

 2. Bahlool
  Bahlool 22 juli 2014

  wsalam

  According to the Masumeen (a.s), Muslim countries will seek aid from non Muslim countries. This is already evident in a number of Muslim countries. Another prediction that is come true is that 60 impostors will claim to be Prophets. By their attractiveness, their persuasion, and their personality, they will misguide the people. 58 false Prophets have already emerged since the days of the Prophet (s.a.w.). We have only two more to witness.

  http://en.zn.farhangoelm.ir/News/22641.aspx har ej hadithen har den bara på dessa olika sidorna

 3. J
  J 23 juli 2014

  JazakAllah khair!

  Men när det gäller den andra delen då, vart kan man finna den? Jag läste hemsidan du länkade men fann inget om den delen:

  “och tolv kommer komma fram från Abu Talibs familj och alla kommer de hävda att de är imamer”

  ws

 4. Bahlool
  Bahlool 23 juli 2014

  the Euphrates will flood so that the water comes into the alleys of Kufa; sixty liars will come forward, all of them claiming prophethood, and twelve will come forward from the family of Abu Talib, all of them claiming the Imamate; a man of important rank of the supporters of the `Abbasids will be burnt between Jalula` and Khaniqin; the bridge next to Karkhin the city of Baghdad will be established; a

  http://www.m-mahdi.net/english/articles/Articles/0032.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *