Press "Enter" to skip to content

Jemenitisk wahabi konverterar till Shiaislam

Ibn-e Hajar Al-Asqalani, who is one of the top ranking Sunni scholars, is reported to have said: “I am really sorry to see that early Sunni scholars who lived during the first to the fourth centuries regarded every Shia, whom they should have considered as early narrator, as liar and considered every anti-Ahlulbayt (a.s.) and anti-Shiite narrator as honest and faithful”. Al-Asqalani says, “I wonder why early scholars adopted a stance against the saying of the Prophet! The Prophet (pbuh) said: Whosoever is Ali’s supporter, he is a believer (Momeen) and whosoever is Ali’s enemy, he is a Munafiq (hypocrite).” Al-Asqalani has said: “This saying of the Holy Prophet (pbuh) is authentic and I am certain about its authenticity”. Also, Al-Asqalani says:

“I just noticed that our scholars are acting against this tradition, that is to say, they introduce Imam Ali’s friends as liars and considering as honest those who are his enemies.”

En Jemenitisk wahabi, berättar i en längre intervju, varför han valde att bli shiamuslim, och om Jemens långa Zaidyhistoria, Zaidis tror på 5 imamer, istället för 12 som hos shiiterna. Han tar upp hur staten en längre tid nu, försökt med alla medel utrota den shiitiska Zaydikulturen. Från att bara 40 år sedan ha varit drygt 40% Zaidybefolkning, har vi nu kommit till en punkt där knappt 30% räknas som Zaidis. Han menar att före den islamiska republike Irans, revolution, så fanns det ingen Ithnaashari shia, alltså tolvimams shiiter, men sen började det sprida sig. Vidare tar han upp de olika metoderna som staten har använt sig av för att stoppa Shiaislam.

Det makabra i sammanhanget är att ledarna för Jemen, har varit shiiter, Zaidis, som tillät Wahabismen att sprida sig, och nu ser vi att de slåss mot Shiiterna i norr och wahabiterna i centrala delarna av Jemen och Sydjemenitiska separatister.  Hur han blev shiamuslim berättar han beror på att han läste en sunnitisk lärds book, och började fråga sig frågor som ledde till att han fann sanningen.

 

viaYemeni Wahabi Cleric Converted to Shiism , Discloses the Secrets and Pillars of Wahabism | Jafria News.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *