Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dina föräldrars rätt

Dina föräldrars rätt

För länge länge sedan i Irak så fanns det en familj, en familj som bestod av pappan, hans sju söner och deras fruar. En familj vars liv var väldigt enkel, det bestod endast utav att varje vecka, en gång i veckan, så går männen och jagar föda för familjen. Medans männen är ute och jagar så är kvinnorna hemma som vanligt och sysselsätter sig själva med diverse hushållsysslor, tvätta städa osv.

Kvinnorna i huset är trötta på att deras svärfar fortfarande styr och ställer i huset och är den som är prioriterad mest av sina söner. En dag när männen är ute och jagar föda så får en av kvinnorna en idé, att var och en skall tala om för deras man att deras far hade försökt sig på de. När männen kommer tillbaka så tillagas maten och en del av det dukas fram till middag. Efter middagen så tar respektive fru sin man och talar om för honom exakt samma sak som alla andra kvinnor. ”Jag vet inte hur jag ska säga detta utan att du blir arg men din far försökte sig på mig när du var borta men jag lyckades komma undan” berättar kvinnorna.

Bröderna börjar berätta för varandra vad de precis har fått höra och bestämmer sig att imorgon skall de begrava sin far levande.

Bröderna talar om för sin far att följa med ut på en promenad, det var längesen de bara gick ut i öknen och pratade av sig. Pappan instämmer och följer med. När de har gått en bit så stannar de upp, ena sonen börjar med att gräva, när han blev trött så påbörjade den andra. Pappan brister ut i gråt. ”Å fader vad är anledning till att du gråter?” frågade en utav sönerna. Pappan fortsätter att gråta, med tårarna rinnande ner för kinderna så berättar han ”jag förstår precis vad ni håller på med. Jag begravde min far levande. Min fru, eran mamma, sa till mig att min far hade försökt sig på henne och nu så har era fruar sagt likadant till er. Å mina söner jag lovar er att en sådan sak inte har påträffats, å mina söner om ni väljer att gå vidare med detta så kommer era söner göra precis likadant med er.”

Kindness towards your parents is better than praying, fasting, hajj, umrah and jihad in the path of Allah – Prophet SAW

Inte nog med alla gånger Koranen och ahlul bayt as påminner oss om hur viktigt det är att behandla våra föräldrar med perfektion.

/Tack Jawad Zoulfikar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *