Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Aqeel och Ali

Aqeel och Imam Ali a.s

Aqeel var Imam Alis a.s bror. En dag kom han till Imamen, när vår Imam a.s var Kalif och hade ett stort imperium i sin hand. Imamen a.s visade sin bror all hövlighet, de satte sig på taket, då det var en varm kväll. När maten var klar, blev Aqeel förvånad, han hade förväntat sig ett stort festmåltid, av den mäktigaste mannen i världen, men det var ett enkelt mål. Imamen a.s dock sa, vi måste vara tacksamma mot Allah för detta överväldigande mål.

Då sa Aqeel, lika bra att jag berättar varför jag är här, jag har kommit i stor nöd och är skyldig folk pengar, var snäll och be folk betala mina skulder och om du har extra pengar du kan ge mig som jag kan använda mig av för att komma på fötter igen. Hur mkt är skulden på, undrade Imamen a.s. Den är på 100 000 dinarer..

Så stor summa? Så mycket pengar har jag inte, sade Imamen a.s. Men vänta på den årliga utdelningen för alla muslimer, så ger jag dig allt jag får, så har jag fullgjort min plikt, hade inte min familj lidit nöd, så hade jag gett dig deras pengar också.

Aqeel blev förvånad, vah? Ska jag vänta tills du får din årliga betalning från staten? Du är den mäktigaste mannen i världen, och jag ska vänta så länge? Och hur mkt är din del på? Den kommer inte räcka åt mina skulder, be nån tjänsteman att ta pengar från statens skattekista. Du har kontroll över alla rikedomar i landet.

”Jag är förvånad över vad du föreslår min bror, vad har du eller jag med skattekistan att göra? Det är pengar som tillhör alla muslimer, du och jag är enbart vanliga muslimer, som får vår del när det är dags,”

Imamen a.s sa då, vet du vad, jag har en idé, ser du marknaden där nere? Handelsmännen lämnar alltid sina värdesaker, du kan lätt gå dit och öppna deras kistor, ta ut deras pengar och då har du betalat av dina skulder på nolltid.

Aqeel blev förvånad, Du ber mig att gå dit och stjäla folks pengar? Människor som jobbat och slitit för dem????
Men om du anser det är stöld, hur kan du anse att det inte är stöld att ta pengar från rikets skattekista? En skattekista som just tillhör alla muslimer?

Imamen a,.s sa då, men då har jag en annan idé, staden Hirah är nära, vi tar våra svärd och anfaller dem och stjäl deras ögodelar. Aqeel blev än mera förvånad, så du föreslår att vi ska råna folk??? Hur kan du säga så? Imamen a.s sa, du klagar över att råna några enstaka personer, men har inga problem med att råna hundratusentals människors rikedomar? Min bror, du tror att stöld och rån är om du tar från en eller några få? Hur kan det inte vara värre, det som du föreslår, där jag ska stjäla och råna hundratusentals muslimer, för att bemöta dina behov?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *