Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den nye Konvertiten

Den nye Konvertiten

Två grannar, en muslim och en kristen, hade en bra relation, de såg till varandra och hjälpte varandra. En dag konverterade den kristen till Islam. På natten, knackade det på den kristens dörr, och det var den muslimske grannen. Han sa, skynda dig, gör wudhu, och följ med, vi ska till moskén. Den kristne mannen gjorde som han blev tillsagd.
De var där före tiden för morgonbönen, så muslimen talade om för konvertiten att de kunde göra ej obligatoriska böner, de bad tills det blev dags för morgonbönen. De bad morgonbönen och var upptagna med olika dua, tills solen hade gått upp. När konvertiten ville röra sig mot dörren, frågade muslimen honom vart ska du ta vägen?

Jag ska hem, jag är ju klar med min morgonbön, finns inget mera att göra. Nej vänta en stund till och läs duas och zikr. Okej, sade konvertiten.
Sedan satte hans vän en Koran i hans hand och sa, läs Koranen tills solen går upp lite längre och du borde fasta idag, vet du inte vilka stora föredelar och välsignelser det finns i att fasta? Konvertiten gjorde som han blev tillsagd. Han läste Koranen tills det närmade sig middag.

Nu är det nästan middag, bäst vi väntar och ber middagsbönen. Så de bad Dhuhr bönen, sedan sa han, om en stund är det Asr bönen, lika bra vi väntar på den också och ber den här. De gjorde så, när de var klara sa han, låt oss vänta en stund till och be Maghrib bönen, den är snart. När han skulle avbryta sin fasta sade grannen, det finns en bön till, den heter Esha bönen, så de väntade en time, tills den bönen skulle bes. Efter detta gick konvertiten upp och gick iväg.

Nästa dag, på samma timme som natten före, knackade det återigen på dörren. ”Vem där?” Undrade konvertiten. Det är jag, din granne, skynda dig, sätt på dig kläder och gör wudhu så vi kan gå till Moskén ihopa.
”Så fort jag kom hem från moskén inatt, lämnade jag din religion, var snäll gå iväg och hitta nån annan som inte har nåt bättre för sigm, så han kan hålla dig sällskap att sitta i moskén hela dagen och natten lång. Jag är en fattig man, har fru och barn och måste föda dem, så jag måste gå efter mitt jobb och tjäna ihop till att kunna livnära oss.”

Imam Jafar al Sadiq (a.s) berättar denna berättelse, till sina vänner och följeslagare:

”På detta sätt, lyckades en troende man, efter att ha konverterat en person till Islam, att själv kicka ut honom från Islam igen. Ni måste betänka detta och inte göra det onödigt svårt för människorna. Ni måste analysera deras styrkor och kapacitet och bete er därefter, så de utvecklar känslor för religionen och inte flyr ifrån den. Vet ni inte att Ommayyidernas politik är byggd på våld, förtryck och hot, medan vår väg är en väg byggd på omtanke, syskonskap och övertalning?”

källa https://www.al-islam.org/anecdotes-pious-men-ayatullah-murtadha-mutahhari/new-convert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.