Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den nya sexulturen

Sexting, Shame and Suicide | Culture News | Rolling Stone.

Allt som finns kvar för modern, är att gå runt i sitt hus, ensam, och tittandes på sin enda dotters bilder, kan hon inte sluta fråga sig, hade hon kunnat göra något? Hade hon kunnat stoppa sin dotters självmord? Audrie Pott, begick självmord efter att hennes ”vänner” spridit bilder på henne, bilder de tog när hon var full och omedveten vad som hände. Bilder där man målat på hennes nakna kropp, bilder tagna av människor hon började hänga med en tid tidigare, och som hade det som kultur, att utnyttja tjejer på det viset och att smäda dem på det viset. Andra hade orkat, men inte Audrie Pott.

Artikeln talar om många andra Audrie Potts, som fick och som än idag lider, i en omvärld där kroppen har betydelse, där sex har betydelse, där mobbning har betydelse och i denna värld sprids bilder lätt. Några fall talar om flickor, som var med på det och andra som lurades till att visa upp sig. Tyvärr, som i alla andra liknande fall, skyddas ungarna av släkt och vänner, som menar att det bara är små pojkstreck.

Jag kan inte låta bli att jämföra med hur Islam ser på saken, en religion som säger, håll kontakten mellan könen minimal och sänk era blickar. Hade man följt den principen, hade det här inte hänt. Hur mycket dock tjejer söker uppmärksamhet, vissa som visat upp sig frivilligt, får ångra sig snart efter att dessa bilder spridit sig över nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.