Press "Enter" to skip to content

Minnas judiska flyktingar 70 år sedan är rätt…

Nödljus tändes i ljusmanifestation – DN.SE.

Man anordnade en ljusmanifestation för de judar som flydde undan nazisternas förföljelser i Danmark, dessa flydde till vårt älskade Sverige. Att judar flydde 70 år sedan, ska man minnas, man ska tänka på dem och tycka synd om dem, men att folk flyr andra länder, från Afrika till Asien, och kanske drunknar på vägen, inte bara ska vi försöka stoppa dem (och därmed riskera deras liv) utan jag har vid flera tillfällen sett hur folk skrattar och gläds åt att de dör på vägen.

Vad är skillnaden på att judar flyr förföljelse och att svarta eller syrier flyr krig och misär?

Det är en märklig värld vi lever i, där vi ångrar att judarna flydde och knappt någon brydde sig om dem samtidigt som vi inte lär av våra misstag och fel. USA stoppade judarna vid gränsen, flera länder satte ut bokstaven J i judarnas pass för att stoppa dem från att komma in i landet, och nu inför man visum tvång för dem som flyr krig och misär..

Det är en ding ding värld när vi beklagar saker som hände 70 år sedan och idag vägrar lära oss av dem och hjälpa dagens flyktingar. Är judarna värda mera än dagens svarta och araber?

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *