Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Domedagen – Rise of Sufyani

Inom både shiaislam och sunniislam, är man av uppfattningen att det nära domedagen, skall komma en man kallad Dajjal eller Sufyani, en man som lurar miljoner till att följa honom i fördärvet. Enligt shiitiska profetior, kommer denna man att dyka upp i – Syrien, just det Syrien som nu ser arméer och olika grupper, slåss om. När Sufyani kommer, så ska det ta upp till 9 månader, innan vår Messias, vår Mehdi a.s, ska återkomma för att bekämpa det onda och segra i Allahs namn.

När man ser de här klippen, där olika ”lärda” av den sunnitiska wahabitiska inriktningen talar, så kan man inte göra annat än tro på att Dajjals ankomst är här. Dessa människor, väljer att inte kalla till Jihad mot Israel eller väst, men mot shiaislam och shiiterna. De har inga problem med att Israel förtrycker och mördar sunniter i Gaza och i det ockuperade Palestina men de har stora problem med att shiiterna försvarar sig mot massmordet i Syrien. En märklig logik.

 

Al Qardawi, Qatar ägd och betald ”lärd” som har miljoner följare och som styr stora delar av det muslimska brödraskapet:

Och här har ni Safwat Hijaazi (Egyptisk Sheikh) som vid ett tidigare tillfälle några månader sedan på Al Arabieh sa att shia är kuffar, håller sitt tal under dagens konferens, där han säger att han kommer att skicka en brigade av ”Skriftlärdas Jihad grupp” för att kriga mot Bashar och shia.

En av de största wahabitiska lärda i Egypten, även han kallar till Jihad

Helt klart säger man jihad mot Iran, Hizbollah och shiiiterna. Bilder från råttornas möte i  Egypten.

10 kommentarer

 1. bashar 15 juni 2013

  Lol, shi’a behöver inte kalla människor till deras tro längre… Det gör sunni-imamerna istället genom skrämma bort människor. Äckligt!

 2. Bahlool 15 juni 2013

  Bashar det jag är förvånad över är att medan Nasrallah talar om shia sunni unity, talar de här om att kämpa och döda och mörda..men vart var deras uppmaning till jihad mot Israel?

 3. bashar 15 juni 2013

  Ja, denna arabiska ”vår” har kommit som en stor chock. Även moderata och toleranta imamer som jag såg upp till tidigare har visat sig vara lögnare. Jag vet inte om jag vill kalla mig sunni längre…

 4. Bahlool 16 juni 2013

  Problemet är ju att du inte följer dessa, utan du ska följa de 4 sunni imamerna, resten bry dig inte om dem. JAg är inte shia för jag följer lärda idag utan jag är shia för jag följer mina 12 imamer, det är de som är ofelbara och de som gett mig mina regler och förmedlat Profetens saw, budskap, samma gäller dig..följer du virrhönorna idag, är det kört..jag såg tom han jafri Ali eller vad han hette, en suffi och som jag gillade för han var emot wahabismen, han tog ställning nu…folk slaktar varandra medan Israel skrattar gott åt oss..följ det du tror på och skit i de här politikerna och sellouts…

 5. en syster 20 juni 2013

  Salam bahlool, jag har tusen frågor haha efter att ha läst din blogg fram i nåt år så verkar du väldigt vettig o har bra saker att säga, så känner att du är en vettig person 🙂
  Jag har ingen aning om vad jag är ,jag är muslim men trodd man bara kunde stanna vid att säga jag är ”bara” muslim men det går inte, vare sig man vill eller inte så blir det en sida. De låter dum att säga sida eller så för alla är ju muslimer oavsett shia sunni sufi osv.. Men jag är väldigt intresserad av shia vet inte riktigt varför dras ditåt, har dock inga muslimer omkring mig som vill svara på frågor eller när man väl frågar så säger dom va sunni de är rätta vägen eller tvärtom, får inte direkt svar på mina frågor.
  Iallafall.. Vet knappt vad jag har för frågor men jag vet att de är mkt historia man ska kunna men hur är de då för dom som är nya muslimer asså konvertiter, vi har inte lärt oss ngt sen barnsben o vet inte vart man ska ta vägen . Tror de är därför många blir salafis eller wahabbis..

  Jag tror att Imam Ali (AS) utsågs att leda folket (O hans efterkommande) efter Profeten (SAW) ,inte som profet(er) men som en ledare för muslimerna. när jag tänker på Imam Ali (AS) så tänker jag på fred, lugn, kärlek och respekt. Jag tror oxå att människor behöver ledare, jag vet att Profeten Mohammed (SAW) var den sista profeten och budbäraren, men att Imam Ali (AS) utsågs att leda folket (inte som profet eller budbärare).

  Mina frågor låter kanske väldigt okunniga , förlåt om jag skrivit något stötande eller så. Jag söker kunskap, o de är vääääldigt svårt att veta villa sidor på internet man kan lita på eller vilka lärda man ska lyssna på. Jag är förvirrad. De jag vet är att jag håller med mer vad shias säger än sunnis.. Hur vet man när man är de ena eller de andra ?

  Ha det bra !

 6. Bahlool 20 juni 2013

  Wsalam wal ra7ma wal barakah. Man vet det ena eller andra när man förstår vad båda står för. I sunni hadither säger Profeten saw jag lämnar åt er koranen och ahlul bayt a.s följer du det så är du shia följer du koranen och sunnah som vissa sunni hadither antyder (svaga sådana faktiskt) så är du sunni. Om du anser att Allah bestämt att det alltid ska finnas folk som leder människorna, såsom Han lovat i Koranen, då är du shia och följer Imamen i din tid.
  Kan du engelska bra?

 7. en syster 20 juni 2013

  Tack för snabbt svar hehe 🙂
  Ja jag tror att Allah har bestämt att det alltid ska finnas folk som leder människorna.

  Japp kan engelska bra:)

 8. Zulqarnain 17 juli 2013

  För ett tag sen var jag delaktig i en debatt med några på aljazira!
  jag ställde en fråga som ingen av de kunde svara på och det var, var fanns ni när Hizbollah slog IDF gul och blå?
  Ifall ni så kallade ”Guds soldater” hade kommit fram i ljuset så skulle det inte finnas någon Israel vid det här laget.
  När Irans ledare seyed khamanei förbjuder att någon shia förolämpar en sunni så uppmanar sunni ledare och döda shia.
  När Iranska lagen säger ifall i ett område majoriteten är sunni så måste shia muslimerna gå till det sunnitiska mosken och får inte byggas en shia moske så sitter dessa salafi och bränner ner shia mosker.

  Var araber från saudiarabien och arabiska halv ön lika dumma som de är även vid profetens tid? ifall de var så tycker jag synd om profeten och gud vilken tålamod han måste ha haft

 9. Dar Al-Umayyad 09 november 2013

  skall komma en man kallad Dajjal eller Sufyani

  Sufyani och Dajjal är inte samma person – Sufyani Stiger upp i Syrien
  och Dajjal i khorosan dvs österlandet (östra iran, Afghanistan och delar av Pakistan).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *