Press "Enter" to skip to content

VIP behandling

VIP behandling

Islams regler för hur man skulle leva sina liv, förändrades av de styrande familjerna, först Ommayyiderna och sedan Abbassiderna, de älskade lyx och komfort och förväntade sig special behandling från andra människor. Den enkla livsstil som Profeten saw och hans vänner följde, var något bortglömt, vi såg sådan attityd och liv, bland Ahlul Bayt a.s. Tyvärr hade folket vant sig vid makthavarnas och de styrandes beteende och man började anse det som något normalt.

En dag ville Imam Jafar al Sadiq a.s bada i det offentliga badet, han skickade en budbärare till ägaren av badet och undrade om när det var bäst för ägaren, att Imamen a.s fick komma bada. Mannen svarade, med yttersta respekt och hövlighet och undrade om Imam Jafar a.s, som var en herreman och adlig, om han ska förbjuda andra från att ha tillträde till badet. Det var ju kutym bland de rika att enbart vilja njuta av sådant här själva. Imamen a.s svarade:
”Definitivt inte!!” Varför inte, undrade den förvånade ägaren.
Imamen a.s svarade:
”Kom ihåg att den troendes liv och livsstil, är enkel, tillmötesgående och anständigt. Den sanne troende, kräver inte VIP behandling, han tror på att behandla sina medmänniskor likvärdigt, inte som överherrar eller som slavar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *