Press "Enter" to skip to content

Ljudet av musik

Ljudet av musik

Ljudet av musik och dans kunde höras ända ut till gatan, man kunde ana vad som skedde i huset, vin och kvinnor tillfredsställde de lägre drifterna av män.

En man, vars hela presens, visade att han var en Gudfruktig man, en man som inte sov på nätterna men var upptagen med att be många timmar och många böner, gick förbi. En tjänarinna gick ut ur huset för att slänga ut soporna på gatan, mannen stoppade kvinnan och undrade:

”Ägs huset av en fri man eller en slav? Fri svarade hon. ”Han är sannerligen fri! Hade han varit en slav, då hade han inte varit olydig mot sin Mästare, Skaparen av universum på det här kaxiga sättet, och bjudit in till en sådan här syndfull samling. ”

Denna diskussion fick tjänarinnan att komma tillbaka till huset försenat, och därför frågade ägaren av huset varför det tog henne så lång tid. Hon återberättade allt som hade skett och orden:

”Hade han varit en slav hade han respekterat sin Mästares önskningar, ” ljöd kvar i hans öron. Han blev skräckslagen och sprang mot dörren ut på gatan, han hann inte ens ta på sig skorna, han ville se den person som hade yttrat dessa ord.

Andfådd nådde han till mannen, i slutet av gatan. Till sin förskräckelse stod han inför mannen – Imam Musa al Kathim a.s, han började gråta och bad om förlåtelse för sina synder, och lovade att aldrig befinna sig på såna fester eller befatta sig med sådana synder.

Aldrig igen satte han sin fot i någon sko eller sandal, han ville vara kvar i denna situation där han var ångerfylld, för all framtid, den situation han befann sig i när han befann sig inför Imamen a.s.

Hans namn före denna händelse var Bashir ibn e Harris ibn e Abdur Rahman Maruzi, men efter denna händelse fick han namnet, den barfotade, som senare gick samman med hans förnamn så han kallades för: Bashir Barfotade.

Aldrig igen föll han för synderna och aldrig bröt han sitt löfte. I början ansågs han vara en av de rika och välbärgade, de som hade ”allt”. Dock för resten av sitt liv, var han en av de gudfruktiga och religiösa…

Be First to Comment

  1. mohammed
    mohammed 23 januari 2014

    fortsätt så, du är en av allra få som har lyckats. må gud och ahlul bayet vara med dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *