Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mannen på trädgrenen

Mannen på trädgrenen

En dag drömde en man, att han var på en trädgren, och under honom fanns ett lejon. Mannen fortsatte drömma att det under trädgrenen fanns en stor orm, med en stor öppen svart käft. Vid trädet, gnagade 2 råttor på grenen, ena var svart den andre var vit.

Sedan såg mannen att det fanns honung ovanför honom, och det droppade ner honungs droppar från honungen, mannen sträckte ut sin tunga och slickade i sig honungen, och den var helt underbart god. Mannen glömde allt under honom och allt som hotade honom.

När mannen vaknade upp, så gick han till en lärd, som skulle förklara drömmen. Den lärde sa:

Den lärde förklarade:

Lejonet under dig, är döden, som jagar dig genom livet. Råttorna som gnagade på trädet och ville ta sönder det så du föll, är dagen och natten. Ormen, med den stora svarta käften under dig, är graven, graven som är svart och som väntar på dig när döden hinner ikapp dig.

Honungen som är så ljuvlig, är livet, som frestar dig och får dig att glömma alla faror, som får dig att glömma livet efter detta och gravens straff och som får dig att glömma vad som ska ske med dig i framtiden.

Honungen är världen och dropparna är dess frestelser. Sedan när du smakar lite av honungen vill du smaka mera, och mera och mera och du glömmer allt runtomkring dig. Vi glömmer bort att vi är i världen en kort tid. Vi glömmer döden och vi glömmer graven.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *