Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Mehdi a.s och tecknen inför hans återkomst

Genom Abu Hamza al Thumali som sad:
“Jag frågade Abu Jafar (al Baqir a.s): Måste al Sufyanis revolt verkligen hända?” “Ja” svarade han.
“Tjutet är ett av de sakerna som måste ske och att solen går upp från väst är även det ett av de saker som måste ske. Abbassidernas bråk om makten, är även det en av de sakerna som måste ske, och mordet på den rena själen (Al Nafs al Zakiyya). Framträdandet av al Qaim, från Muhammeds s.a.w, familj, är även det en av de sakerna som måste ske.”
“Hur kommer tjutet vara?” undrade jag.
“Det kommer höras ett tjut i himlen i början av dagen som lyder: Sannerligen är sanningen med Ali; och hans shia”. Sa han. “Sedan på den dagens slut, kommer Satan skrika från jorden – Sannerligen är sanningen med Uthman och hans anhängare. På det kommer den falske att känna osäkerhet”.

Jafar al Sadiq a.s sade:
“Den som ska resa sig (Al Qaim a.s) kommer inte komma fram förrän 12 av Banu Hashim kom fram före honom, alla av dem kallandes män till sig”.

Imam Ali a.s sade:
“Innan den som reser sig (Al Qaim a.s), kommer det finnas röd död och vit död; det kommer finnas gräshoppor på den vanliga tiden och de kommer även på den ovanliga tiden, färgade som blodets färg. Vad det gäller den röda döden, så är det död genom svärd, medan den vita döden kommer från sjukdomar.”

Kitab al Irshad – Kapitelt om den 12 Imamen sidor 541-548

Ni måste betänka att alla dessa profetior, kan komma att förverkligas och kanske inte. Då vi som shiamuslimer tror på Badaa, att Allah kan ändra saker och ting efter eget behag….

Imam Mehdi a.s

Det finns många berättelser, hadither och profetior om Imam Mehdis a.s, återkomst, och tiden före och efter hans återkomst.

 Några av dessa är att al Sufiyani ska dyka upp och starta en revolt, Hasaniden kommer bli mördad; Abbassiderna kommer bråka om världsliga kungadömen; det kommer ske en solförmörkelse i mitten av månaden Ramadan; det kommer ske en förmörkning av månen i slutet av den månaden, i motsats till det vanliga; landet kommer “sväljas” upp i närheten av al Bayda;

Det kommer bli uppslukad i öst det kommer bli uppslukad i väst; solen kommer stå stilla från solnedgången till mitten av eftermiddagsbönens tid; solen kommer stiga upp från väster; en ren själ (Nafs al Zaqiyya) kommer bli mördad i utkanterna av Kufa med 70 av hans rättskaffna män; en hashemit kommer bli slaktad i hörnet av Kaaba; Kufamoskéens vägg kommer förstöras; svarta fanor kommer att komma från Khurasan; Al Yamani kommer revoltera;

Al Maghribi kommer att dyka upp i Egypten och erövra det från Syrien; Turken kommer ockupera al Jazira; de kristna kommer ockupera Ramla; Stjärna kommer dyka upp i öst och ge ljus såsom månen ger ljus; en stor eld kommer att dyka upp i öst och vara kvar i luften för tre eller sju dagar; araberna kommer kasta av sig sina tyglar och ta kontroll över sitt land, slänga ut de främmande makthavarna; Egyptens folk kommer döda sin härskare och förstöra Syrien; och tre fanor kommer att bråka om det (Syrien); Qays fana och araberna kommer till Egyptens folk; Kindas fana kommer gå till Khurasan; hästar kommer att komma från väst tills de inhägnas i al Hira; de svarta fanorna kommer att gå fram emot dem från öst;

Eufrats vatten kommer att översvämma tills det når Kufas gator; 60 lögnare kommer komma fram och alla kommer de hävda att de är profeter, och tolv kommer komma fram från Abu Talibs familj och alla kommer de hävda att de är imamer; en viktig person kommer brännas mellan Jalula och Khaniqin, han kommer vara viktig anhängare till Abbassiderna; bron i staden Bagdad, som vetter mot Karkh, kommer byggas; en svart vind kommer lyfta upp det i början av dagen och sedan kommer en jordbävning som sväljer upp det mesta av det; fruktan kommer finnas i Iraks och Bagdads hjärtan; snabb död kommer infalla där och folks egendom kommer förloras, även djur och skördar kommer förgås; gräshoppor kommer dyka upp på ovanliga tider och de kommer angripa mark och skördar och människorna kommer bara få lite skördar med tanke på vad de planterat; två slags främlingar kommer bråka med varandra och mycket blod kommer spillas i tjafset; slavar kommer att rebellera mot sina herrar och döda sina mästare;

En grupp av otrogna (ahl al Bidah) kommer förvandlas tills de blir till apor och grisar; slavar kommer erövra sina herrars länder; ett tjut kommer höras i himlen (på ett sådant sätt) att alla människor kommer höra det på sina respektive språk; ett bröst och ett ansikte kommer visa sig på himlen och visa sig för människorna, mitt i solens centrum; de döda kommer att återuppstå från sina gravar, så de återgår till världen och de kommer känna igen varandra och besöka varandra; det kommer sluta med 24 fortlöpande regnstormar och det landet kommer återigen komma till liv, efter att ha varit dött och det kommer känna igen dess välsignelser; efter detta kommer alla sjukdomar försvinna från Mehdins shia, a.s, de som tror på sanningen; vid den tidpunkten kommer de känna till hans återkomst i Mecka och de kommer gå till honom för att stödja honom.

Dessa är tecknen som rapporterats, vissa av de här sakerna kommer att ske, andra kommer ske om vissa premisser fullbordats. Bara Allah vet vad som sker. De här sakerna omnämns här för att belysa vad våra böcker säger om tiden för Mehdins a.s, återkomst.

2 kommentarer

  1. Hussein 07 juli 2012

    Gräshoppor? :O

  2. Bahlool 07 juli 2012

    hahah japp så översatte jag det..du vet ett av de 10 plågorna som drabbade egypten under Moses a.s färd därifrån…då äter de upp allt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *