Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Mehdi a.s och tecknen inför hans återkomst

Genom Abu Hamza al Thumali som sad:
”Jag frågade Abu Jafar (al Baqir a.s): Måste al Sufyanis revolt verkligen hända?” ”Ja” svarade han.
”Tjutet är ett av de sakerna som måste ske och att solen går upp från väst är även det ett av de saker som måste ske. Abbassidernas bråk om makten, är även det en av de sakerna som måste ske, och mordet på den rena själen (Al Nafs al Zakiyya). Framträdandet av al Qaim, från Muhammeds s.a.w, familj, är även det en av de sakerna som måste ske.”
”Hur kommer tjutet vara?” undrade jag.
”Det kommer höras ett tjut i himlen i början av dagen som lyder: Sannerligen är sanningen med Ali; och hans shia”. Sa han. ”Sedan på den dagens slut, kommer Satan skrika från jorden – Sannerligen är sanningen med Uthman och hans anhängare. På det kommer den falske att känna osäkerhet”.

Jafar al Sadiq a.s sade:
”Den som ska resa sig (Al Qaim a.s) kommer inte komma fram förrän 12 av Banu Hashim kom fram före honom, alla av dem kallandes män till sig”.

Imam Ali a.s sade:
”Innan den som reser sig (Al Qaim a.s), kommer det finnas röd död och vit död; det kommer finnas gräshoppor på den vanliga tiden och de kommer även på den ovanliga tiden, färgade som blodets färg. Vad det gäller den röda döden, så är det död genom svärd, medan den vita döden kommer från sjukdomar.”

Kitab al Irshad – Kapitelt om den 12 Imamen sidor 541-548

2 kommentarer

  1. Hussein 07 juli 2012

    Gräshoppor? :O

  2. Bahlool 07 juli 2012

    hahah japp så översatte jag det..du vet ett av de 10 plågorna som drabbade egypten under Moses a.s färd därifrån…då äter de upp allt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *