Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Mehdi a.s

Abu al Hassan bin Ali bin alBilal al Muhallabi berättar:
Ismail bin al Sabbah sade: ”Jag hörde en gammal man bland våra kollegor som genom Sayf bin Umayra hörde:
”Jag (Sayf bin Umayra) var med Abu Jafar al Mansur och han sade till mig på eget bevåg:”Det kommer höras ett tjut i skyn och det kommer kalla ut ett namn som tillhör en ättling till Abu Talib”

”Må jag vara ditt lösen, de troendes mästare” sa jag” berättar ni det här?” ”Sannerligen, i vars hand mitt liv ligger, för mina egna öron har hört det”. Jag svarade: ”De troendes mästare, denna hadith som du hört är från före min tid”.
”Sayf, det är sanningen,” svarade han. ”När det sker, kommer vi vara de första att svara ropet, sannerligen, ropet kommer vara för en ättling till vår farbror”.
”En ättling till Fatima a.s,?” frågade jag.
”Ja” svarade han. ”Sayf, om det inte vore för det faktum att jag hörde det från Abu Jafar Muhammad bin Ali (al Baqir a.s), som berättade om det för mig, om jag så hade hört det från världens alla folk, jag skulle inte trott det. Dock var det Muhammad bin Ali (al Baqir a.s), som berättade det för mig”.

Abd Allah bin Umar sade:
”Allahs budbärare, saw, sade: ”Timmen (domedagen) kommer inte uppkomma förrän Mehdin (a.s) från mina ättlingar kommer fram. Mehdin (a.s) kommer inte komma fram förrän 60 lögnare kommer fram, och alla dessa kommer deklarera ”Jag är en profet.”

Kitab al Irshad – Kapitlet om den tolfte Imamen
Sida 541-548

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *