Press "Enter" to skip to content

Barägaren och templet

I en liten stad, bestämde sig en man för att öppna en bar, och det skulle ligga precis mittemot ett tempel. Templets besökare startade en kampanj för att blockera baren från att öppna med hjälp av petitioner och bad dagligen mot barens succé. Arbetet med att färdigställa baren fortgick dock, när det bara var några dagar före öppnandet av baren, en stark blixt kom från himlen och brände ner baren till grunden.

Templets anhängare kunde inte sluta le av skadeglädje, fram tills barens ägare stämde dem inför domstol. Enligt hans stämning så var templets anhängare ansvariga för branden, då de hade bett och att deras bön var den som ledde till blixtens nedslag.

På stämningsunderlaget, svarade templets representanter hårdnackat, nekade till att ha något som helst med branden eller blixten att göra. När domaren såg pappret under domstolsförhandlingen så kommenterade han:

“Jag vet inte hur jag ska döma i denna fråga, men vad jag förstått av underlaget, så har vi en barägare som tror i bönens krafter och vi har ett helt tempel och dess anhängare som inte tror på det..”

 

 

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *