Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Råttan och berättelsen

En arabisk turist går in i en antikaffär och ser sig omkring i butiken. Plötsligt fastnar hans ögon på en rått staty. Det fanns inget pris på statyn men han kände sig tvungen att bara köpa den. När han frågar ägaren om priset, säger denne :” Råttan kostar 12 US Dollar, och om du vill höra berättelsen kostar den 100 US dollar”.

Den arabiske turisten, snål som han var, sade nej tack, jag klarar mig utan berättelsen och gav ägaren 12 US dollar. Medan turisten går nedför gatan, bärandes på sin råtta, börjar han lägga märke till att några råttor börjat krypa ut från sina gömställen och börjar följa honom. Han börjar då öka farten. Men efter några kvarter, så märker han att råttorna ökade först till några hundra, sedan några tusen och sedan, ju närmare han kom till hamnen, så var de i hundratusentals och de gav ett obehagligt ljud ifrån sig.

Ju närmare hamnen han kom, desto större antal råttor var det och de måste ha varit miljoner och återigen miljoner. Turisten går till vattnet och slänger råttstatyn så långt som han bara kunde, och otroligt nog så hoppar råttorna in i vattnet efter statyn och drunknar.

Turisten går tillbaka till antikaffären. ”Åh, sade ägaren, du kom för att höra berättelsen?” Nej, svarade turisten, ”Jag kom tillbaka för att se om du hade en arabisk politikers staty”..

Översatt från engelskan (då var politikern en indier)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *