Press "Enter" to skip to content

13 Comments

 1. zulqarnain
  zulqarnain 12 februari 2012

  Men har du inte hört att varje person får sa 1000 kr för att komma ut på gata dvs alla dessa miljoner människor får pengar och så finns det en annan anklagelse att folk kommer ut och utställer sig för kyla regn snö endast för att få en SANDIS (http://farm5.static.flickr.com/4034/4718247611_c531a2281c.jpg)

 2. Bahlool
  Bahlool 12 februari 2012

  hmmm du skulle se pengarna jag får för att skriva blogg till försvar av iran

 3. Okänd
  Okänd 14 februari 2012

  Besme allah alrahman alrahim
  Jag är själv Shia och har bott i många år i den ”Islamiska” Iran. Först och främst vill jag påminna att Irans revolution är inget islamisk revolution då den islam jag pratar om är islamen som vår profet (sa) och våra imamer (as) har lärt oss. Det jag har läst, och det som de allra flesta verkliga shia ayatollah-er (förutom irans regerings ayatollah-er) är enad om, är att våra imamer (as) har nekat oss att revolutionera och bilda regering i imam asr hazrate Mahdi´s (as) namn. Då enligt shia tron är kräver ledarsakapen ISMAT och ingen annan än 14 Masom (as) kan vara det. Imam Jafr Sadeq (as) har sagt tydligt att ingen ska revolutionera innan Sofyanis uppkomst och den som gör det är inte från oss.
  De ”miljoner” du pratar om är militärer, tjänstemän, arbetare inom statliga bolag, studenter och många andra som är tvungna att närvara om de inte vill få dålig betyg, låneavdrag eller liknande.
  Som sagt jag har bott i Iran i många år innan jag flyttade till Sverige, TRO MIG SVERIGE ÄR MER ISLAMISK ÄN VAD IRAN ÄR. En bra ex är det som hände i Iran i Början av den iranska revolutionen då Khomeini har skrivit på så att tusentals personer ska hängas i en och samma dag, en sådan dom kräver ISMAT som han inte hade, För det första enligt vilken Hadith eller Sharia har han gjort det då inte ens profeten eller imamer som alla var Masom och hade rätt att göra det har gjort det och för det andra hur visste han att alla de personer var skyldiga.
  Allahomma alan avvala zalemen zalama hagh mohammaden (sa) va alehi va akheran tabea ala zalek.

 4. Bahlool
  Bahlool 14 februari 2012

  1 varför är du okänd? Vad är du rädd för? Hur ska man verfiera det du säger?
  2. Vart hittar du den hadithen om att man inte ska göra revolution? Så hur ska man göra mot tyranner? Diktatur? Våld mot muslimer?
  3. Vi är inte shiiter, om vi inte gör revolution vi är den enda grenen i islam som säger man ska göra revolution mot förtryck annars hade inte Hussain varit en ledstjärna för oss.
  4. Så alla dessa miljoner är alla sådana som jobbar för staten? Då är Iran ett stort företag där alla jobbar för staten?
  5. Att anklaga khomeini nu är befängt, är du MKO? Eller shirazi?

 5. Okänd
  Okänd 14 februari 2012

  1. Skulle du känna igen mig om jag berättade vem jag är? Varför ska jag vara rädd för någon. Jag ska verifiera det jag skrev innan.

  2. Om du kan persiska kolla det här:
  http://www.youtube.com/watch?v=PGhE5Tj2ONY

  Om du kan inte läs det här:
  1 – الكافي – الشيخ الكليني – ج 8 – ص 264:
  عدة من أصحابنا، عن أحمد بن محمد، عن عثمان بن عيسى، عن بكر بن محمد ،عن سدير قال: قال أبو عبد الله ( عليه السلام ): «يا سدير ألزم بيتك وكن حلسا من أحلاسه واسكن ما سكن الليل والنهار فإذا بلغك أن السفياني قد خرج فارحل إلينا ولو على رجلك».

  2- الكافي – الشيخ الكليني – ج 8 – ص 295:
  عنه، عن أحمد بن محمد، عن الحسين بن سعيد، عن حماد بن عيسى، عن الحسين بن المختار، عن أبي بصير، عن أبي عبد الله ( عليه السلام ) قال: «كل راية ترفع قبل قيام القائم فصاحبها طاغوت يعبد من دون الله عز وجل».

  3 – الكافي – الشيخ الكليني – ج 8 – ص 310:
  محمد بن يحيى، عن أحمد بن محمد بن عيسى، عن علي بن الحكم، عن أبي أيوب الخزاز، عن عمر بن حنظلة قال :سمعت أبا عبد الله ( عليه السلام ) يقول:« خمس علامات قبل قيام القائم: الصيحة والسفياني والخسف وقتل النفس الزكية واليماني، فقلت: جعلت فداك إن خرج أحد من أهل بيتك قبل هذه العلامات أنخرج معه؟
  قال: لا».

  4. كتاب الغيبة – محمد بن إبراهيم النعماني – ص 114 – 115.
  أخبرنا عبد الواحد بن عبد الله، قال: حدثنا أحمد بن محمد بن رباح الزهري، قال: حدثنا محمد بن العباس بن عيسى الحسيني، عن الحسن بن علي بن أبي حمزة، عن أبيه، عن مالك بن أعين الجهني، عن أبي جعفر الباقر (عليه السلام) أنه قال:« كل راية ترفع قبل راية القائم ( عليه السلام ) صاحبها طاغوت».

  5- كتاب الغيبة – محمد بن إبراهيم النعماني – ص 115:
  وأخبرنا علي بن الحسين، قال: حدثنا محمد بن يحيى العطار بقم، قال: حدثنا محمد بن حسان الرازي، قال: حدثنا محمد بن علي الكوفي، عن علي بن الحسين، عن ابن مسكان، عن مالك بن أعين الجهني، قال: سمعت أبا جعفر الباقر ( عليه السلام ) يقول: «كل راية ترفع قبل قيام القائم ( عليه السلام ) صاحبها طاغوت».

  6 – الغيبة – الشيخ الطوسي – ص 441 – 442:
  الفضل، عن الحسن بن محبوب، عن عمرو بن أبي المقدام، عن جابر الجعفي، عن أبي جعفر عليه السلام قال: «الزم الأرض ولا تحرك يدا ولا رجلا حتى ترى علامات أذكرها لك وما أراك تدرك .. الحديث».

  7 – مدينة المعاجز – السيد هاشم البحراني – ج 6 – ص 142 عن مقدمة الصحيفة السجادية:
  قال أبو عبد الله عليه السلام: «ما خرج ولا يخرج منا أهل البيت إلى قيام قائمنا أحد ليدفع ظلما أو ينعش حقا إلا اصطلمته البلية وكان قيامه زيادة في مكروهنا وشيعتنا» .

  Här har du imamernas åsikter från de bästa shiitiska böckerbara för ex (det finns mycket mycket mer), som har nekat oss att revolutionera och har bett oss att vänta på imam asr (ajlallah). Om du påstår att du förstår bättre än dem så är du inte shia.

  3.Läs 2. Nu kan du nämna ETT hadith där våra imamer har uppmuntrat oss att revolutionera?

  4. Iran har ett population på ungefär 100 miljoner.

  5.Det är ingen anklagelse. Du måste vakna brorsan. Jag tror inte du har levt en enda dag i Iran. Jag däremot är uppväxt i Iran.

 6. Bahlool
  Bahlool 14 februari 2012

  1) man brukar ge sig till känna vad mig anbelanger så kan du lika gärna vara en av de som sålt sin själ
  2)nej kan inte persiska, så använd svenska eller engelska så blir det nog bra
  3) se ovan
  4 Du verkar vara en akhbari, såna bryr vi oss shias inte så värst om, vilken marja följer du om inte marja vad tror du på?
  4 Iran har 70 miljoner
  5 du tror fel 😉

 7. okänd
  okänd 14 februari 2012

  1.Det är du som sålt din själ till khomeini (dajjal) och khamenei (Dajjal). Jag kommar från Afghanista och heter Ali.

  2.Vad hände med svaret till mina hadith?

  3.Jag vet att du har inte en enda hadith som stärker dina påståenden, vad hände med diitt svar här?

  4.Det måste vara mer än 70.Det var 70 för 5 år sen. Jag följer Ayatollah Vahid Khorasani (ghod sa serroh alsharif).

  5.Om vad?

 8. Bahlool
  Bahlool 14 februari 2012

  1 så du är en av de bananflyktingarna som åkte till Iran för att råna, sno och våldta och nu är du i Sverige och kommer göra samma sak..inte konstigt du håller ditt namn okänt.
  2. Hadither tar tid att kolla upp, jag återkommer
  3. bla bla se ovan skrev jag, så varför ställer du samma idiotiska fråga igen?
  4 tvinga inte mig knäcka dig här igen..om du räknar in alla afghanska ekonomiska flyktingar, ja då kan vi säga att det är 100 miljoner
  5 du sa att du tror jag inte bott en enda ddag i Iran så jag sa du har fel

 9. Bahlool
  Bahlool 14 februari 2012

  så svara vem är din marja? eller är du en akhbari?

 10. Bahlool
  Bahlool 14 februari 2012

  Dina hadither är enligt shiiterna som sådana:

  1 – Majhool (or muwwathaq/saheeh if the criteria used are more lenient)
  2 – Muwwathaq
  3 – Majhool
  4 – Dha`eef
  5 – Majhool
  6 – Dha`eef
  7 – Majhool because the source is pretty unknown

  Om du vet ett skit om shia islam så vet du att de därmed är inte erkända bland shiiternas böcker och bland våra lärda..så försök med nån dummare nästa gång?

 11. okänd
  okänd 14 februari 2012

  Du kommer att ställa till svars av den obarmhärtige för det du säger om mitt folk. Jag lämnar det till gud som kommer att straffa dig för det du har gjort.
  De som inte har något svar brukar alltid börja förolämpa den andra sidan. Om du har en svar då vill jag veta om du har en hadith även en Dha`eef sådan om att imamer har uppmuntrat oss att revolutionera innan Imam Asr (AS)?
  Du kan aldrig krossa mig med förolämpning, du kan bara krossa mig med MANTIQ och ELM som du alhamdollellah har inget av ingen av dem.
  Vidare så kommer jag inte fortsätta diskutera med dig förrän du ber om ursäkt för det du har skrivit om mitt folk.

 12. Bahlool
  Bahlool 14 februari 2012

  Du kommer att ställas till svar av dem barmhärtige inte obarmhärtige för vad du sagt om marjas och ayatollahs som gav och ger sina liv för islam.
  Jag gav dig svar om dina hadither enligt shiiternas skola, om du är akhbari så spelar ingen roll vad jag säger..jag frågar igen..är du akhbari? vem är din marja?
  När du ber om ursäkt om vad du sagt om mina förebilder så kan vi starta be om ursäkt för vad jag sagt..sanningen sårar?

 13. zulqarnain
  zulqarnain 16 februari 2012

  Oj oj detta ska bli kul. Kom med bevis om att man är tvungen och delta, Jag är Iranier till skillnad från dig som har bott i Iran som flykting, när ingen annan land ville ha dig så ställde vi upp för våran afghanska syskon.
  Du vet att revolutionsdagen är en ledig dag så det är ingen som håller koll på dig om du kommer eller och TÄNK på detta om det är så att man är rädd för att få dålig betyg, då skulle varenda student delta och bara studenterna skulle vara mer än 15 miljoner.
  du ljuger om att man får löneavdrag, vet du hur många människor jobbar i Iran? tror du bara endast dessa miljoner som deltog jobbar? så där sprack även denna lögn
  sen säger du att militärer hmmm så Iran struntar i sina gränser och alal posteringar och skickar militären till denna demonstration, min kusin gör militär tjänst och han hade permission denna dag och hälsade på sina föräldrar.
  med andra ord om vi utgår ifrån det du säger att man måste delta på denna lediga dag så borde åtminstone 70 miljoner vara på gatorna eftersom Irans befolkningsmängd är 78 miljoner.

  Var det inte Imam Hussein som sa ”finns det ingen bland er som är villig och hjälpa mig” under Ashura?
  Där har vi utgångspunkten vi Iranier är de soldater som han var i behov av under Karbala striden, vi har hört hans rop och vi lyder blint honom.

  Du är ingen shia om du böjer dig för förtryck, Gud hjälper inte den som sitter stilla, Gud hjälper endast den som vill bli hjälpt.
  Imam Hussein gjorde inte revolution för att vi skulle sitta och vänta till tyrannerna dödar en efter en. Han visade vägen för oss, och vi har varit lojala mot det han visade oss och det har vi visat gång på gång.

  Vänta nu tusentals människor avrättade i början av revolutionen hmmmm, man avrättade tusentals människor under några dagar men det var inte i början av revolutionen och jag tänker inte säga när och hur det gick till och vem var inblandad eftersom jag vill få dig bli ännu mer involverad i detta ämne 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *